Posts

Showing posts from 2011

Secret- The Pierces

Image
Got a secret
Can you keep it?
Swear this one you'll save
Better lock it, in your pocket
Taking this one to the grave
If I show you then I know you
Won't tell what I said
Cause two can keep a secret
If one of the m is dead…

Why do you smile
Like you have told a secret
Now you're telling lies
Cause you're the one to keep it
But no one keeps a secret
No one keeps a secret
Why when we do our darkest deeds
Do we tell?
They burn in our brains
Become a living hell
Cause everyone tells
Everyone tells…

Got a secret
Can you keep it?
Swear this one you'll save
Better lock it, in your pocket
Taking this one to the grave
If I show you then I know you
Won't tell what I said
Cause two can keep a secret
If one of the m is dead…

Look into my eyes
Now you're getting sleepy
Are you hypnotized
By secrets that you're keeping?
I know what you're keeping
I know what you're keeping

Got a secret
Can you keep it?
Swear this one you'll save
Better lock it, in your po…

Sedang berkira-kira

Status : Makan biskut dan maggi jer ari-ari


" INGIN DAPATKAN LAPTOP ROBERT JUNIOR SECEPAT MUNGKIN " 


Amin~~

Kehampaan melanda

Image
Kan nexx nak sangat-sangat kurus kan,, siap letak target lagi kat sebelah ini, kununnya nak dapatkan berat cam zaman mude-mude dulu.. dan setelah melaksanakan diet dan jogging yang seimbang 2 bulan lalu, memang nexx bangga nak cakap, turun oo.. turun 3 kg huhu... bangga tuh, tak pernah-pernah dalam masa 2 bulan turun begitu sekali..

then, bebaru ni selama 2 minggu nexx bermalas-malasan, makan pun ikut suka hati jer dah takde kira-kira kalori, pass tu pagi-pagi melantak nasi lemak kan.. then tambah-tambah selalu balik lmabt then wikend membuta jer.. dan bebaru ni nexx telahler menimbang then tengok-tengok naik sudah 2 kg!!! (-__-")

Dua minggu jer pun!! 2 minggu jer!! boleh naek macam tu sekali!! tak sangka segala usaha penat lelah eden tyme 2 bulan tuh dalam masa 2 minggu je, terus naek begitu sekali (T0T). Skrang nexx sangat ler sedeyyy depressed.. aah!!!! (>.<)


Lesson learnt : Makan tu kena beringat-ingat, nak naek senang, nak turun... huhuhuhu... jadi, nexx akan berusaha …

A girl with a hat

Image
ok, sile muntah hahahahaha oh ya : this mymake up look yang sangat saya suke..so simple hahaks.. n topi ni sambar kat PD ari tuh RM 15. hehe..  so memandangkan topi ini akan menjadi hiasan jer pass nih, saje interframe banyak2 ngan topi >,<

We Meet For First Time ^^

Image
Hello, nice to meet you
You're prettier than I thought you would be
I heard a lot about you
I hear you've been looking for a good person lately

It's a pleasure, nice to meet you
You're more handsome than I thought you would be
I also heard about you
that you're lonely

I think this will be an okay fate
Do you feel what I feel too
I feel like you know me already
This thrilling joy
Let's meet tomorrow and the day after that
I want to get to know you more
I'm curious and excited
It looks like I'll come to like you

Did you sleep? Did you have a good dream
I happen to have nothing to do today
I want to buy you a cup of coffee
If you have time, do you want to meet

I found you, the weather is really nice
I also don't have anything to do today
I thought about what I should do
Let's meet right now

I think this will be an okay fate
Do you feel what I feel too
I feel like you know me already
This thrilling joy
Let's meet tomorrow and the day after that

Tuesday Hardworking Day~

Image
Hari selasa! Tuesday !. mAsa ni ler nak semangat keje membuak-buak. Masa untuk membZ kan diri sebabnya MONDAY Blues sudah berlalu.. Dah bley Fokus, dah bley serius menghadapi hari-hari dan cabaran-cabaran yang mendatang.

Tambah-tambah bila duet gaji masuk sudah... Masa inilah nexx rasa nak membeli barangan skincare yerlahkan pencuci muka sume dah abish, rasa nak zoom pergi sekarang juga... Tapi kena sabar, lepas keje nih.. nak ZOoomm pegi Watson .. Yeay!!!

Monday Blues

Image
Monday Blues tu bila.....

Masuk ofis, rupanya bahagian department kita hanya kita saja yang masuk keje, yang laen mc... Baju keje kedut-kedut, seluar tak gosok dan tudung main sarung jer n terusssss masuk opis Atas meja takde keje, kosong empty n terpaksa purak-purak bzzzzzzz...Bila badan rasa lenguh-lenguh dek effect dari jogging ari sabtu ahad, terbakarr lemak eden.. Bila dengar lagu-lagu sedey2 di pagi ari kat opis..  Dan bila wikend ari tuh, we have a great day, a great laugh, a great smile and the greatest Blind Date and now wondering .. is he interested with you? haharhar... ~ Yeah, i'm in a Monday blues... hmmm..........


~Man are so hard to predict, even you dress up and be the most beautiful girl he ever seen, why can't he fall in love to you??" 


Life oh , tree Of Life

Image
So don't make your life boringggggggggggggg, grow your own trees and sit under it, enjoys

... hahahaks.. aper yang nexx melalut nih....


Peace No War

3 Perkara tak best hari ini! HUhu~

Image
Hari ini banyak betul benda tak best berlaku.Kena banyak bersabar... hari Jumaat nih, kene banyak bersabar... sabar... sabar... Ya Allah, tenangkan ler hati aku...

Kenapa tak best? Pertama sekali bangun pagi ni, bdn rasa cam tergeliat kat bdana kiri.  Sakit yang Amat!! Nak urut tak sampai pulak sebab kat belakang, nak batuk sakit, tarik nafas skit.. aghhh!! stress betull.. Ni salah baring time tidoo ler nih... tension betul.. Lenguh sesangat..!!!(T.T)... sape nak urut badan nih,... time ni ler kaloo ade sang suami kan best, bley suruh urutkan ( hahaks,, gatai)..Tapi di sebabkan takde, nak kene pegi SPA Q ke? Eh,, Spa jer.. :P huuh... mane ade duet tengah2 bulan nih... Nak taknak kene ler tahan, hoping hilang sendiri ler rasa lenguh cam bengkak kat bdan nih blup blup~


Kedua, amoi department ACCOUNT tu sangat2 menyakitkan hati. Dia kembalikan invoice contiang kata yang amount nih salah, bila kita kire balik betuiiiiiiiii ler amount nih betul... then pegiler explain kat dia.. bley laks d…

Baju keje, baju jalan

Image
Dua tiga menjak ini, bila nexx belek-belek itu lemari, perasan banyak sungguh baju keje nexx. Baju-baju jalan cam tshirt sumenyer suda pakat-pakat masuk dalam kotak sebab dah tak muat ( T.T) ** bila ler nexx nak kuwus ini... muka dah makin tembam, punggung jangan cite ler, cam bumper kete tuh.. blup2x..


Camne pun, bila nak kuar terpaksa ler kan keluar, tambah-tambah bila ade orang belanja kan.. kan,..? hikhik..

So sambar jer ler baju keje n dress up ler skit2 cam nampak tshirt gitu.


Baju adalah baju kemeja jer, plain warna purple.. (sebenarnya baju ni kene gosok nexx selamber je malas nak gosok, penuh kedut sebenarnya ini), then nexx pairkan dengan jeans & inner hitam kat dalam, so nampak cam tshirt ler kunon.. then bila dah pakai baju plain kene ler rambu ramba skit tudungnyer, bagi naek seri tuan badan hahaks..

sori ,  nexx pakai tudung yang sama slalu nexx pakai  ( huhu nak kene beli tudung baru ler camnie) ..
So, okey ler kan.. tak salah berpakaian kemeja jer kuar jalan.. as…

Says Yellow mellow!!

Image
Setengah orang tak berani nak pakai yellow dress, or yellow shirt.. or yellow scarf keluar. Most alasannya katanya warnanya terang sangat ler, tak sesuai dengan kulit lah, nampak cam trafic light kuning tanda bersedia..dan same cam orang digi kekeke... tapi nexx tak pernah rasa yang kuning tak sswai digayakan..



Bagi nexx suma kaler nexx berani try, kan cam sesetengah orang diorang prefer warna gelap or warna cokelat.. dulu nexx pun gitu nyer perangai.. taksuka pakai baju kaler2 nih.. dalam wardrobe sume baju warna hitam,kunun nak nampak kurus ler..

Tapi sekarang tidak lagi! I dare to dress! So, who says yellow is too striking? I thinks its suit me what.. tak kisah ler kalo nampak gumuk ker, atau cam trafic light ke.. yang pastinya..whatever we dress up, be proud n feel beautiful okeis .. ^^

So, lets says yellow Mellow !! hhehe...




Skirt sesuwaaiii ke?

Image
SKIRT? 
Sesuai ke kalau kite keluar n pakai skirt cam sekarang nih, nexx tengok trend2 orang pakai skirt labuh jejalan? Dulu nexx berpendapat skirt labuh cuma sesuai pakai ke pantai jer, bagi ayun skit kainnya, nampak smooth and nice.. tak gitu? Pendapat nexx ler... pendapat orang laen tak tahu ler kan..


So, nak stori, yang skirt ni skrang macam2 fesyen, cantik bangettttttt.... geram jer nexx nak beli... dulu pernah beli, zaman belajar dulu, tapi maybe trend time tu tak ramai yang pakai, so skirt tu bungkus dalam lemari then pass kan orang lain.. malas nak pakai...

Jadi bebaru ni, teringin ler nak pakai skirt kan... tengok harga pun leh dapat dalam below RM 30. SO sambarlah satu untuk menyedapkan nafsu pompuan ni kan.. warna hijau, ada kait2 kat pinggang, harga tak salah below RM30- beli kat kedai kat TESCO AMPANG ngeh-ngeh ( budget) tak mampu nak beli yang mahal2 kat butik /online tuh...

Pass tu try ler...


Hmm... nampak gayanye bungkus lagi ler skirt nih.. Orang katik cam nexx tak …

Sindrom Gila Nexx

Image
Kakak nexx memang pantang kaloo suruh tangkap kan gambar. Walupun penat ler nexx suruh dia tolong tangkapkan gambar nexx, sebab nexx inikan seorang yang gila kamera. Suka nak posing syok sendiri. Walhal gambar takdelah cantik mana, ataupun glamer mane..


Dia memang tak sukalah orang yang asyik-asyik tangkap gambar. Contoh yer.. kalau pegi makan tuh, suma gambar makanan nak diambilnya, pergi shopping pun nak tangkap gambar,  dalam jambannn pun nak tangkap gambar juga kewwwwww...  - macam nexx sekarang ini. Dah terkena sindrom sume nak tangkap gambar. Nak buat muncung itik ler, nak tangkap gambar makanan ler.. nak tangkap gambar kat dalam lif pun nak tangkap gamabr.. cess tull.


Yerlahkan, bila tengok blogger-blogger kat luar sana tu, sumanya pose cute-cute letak gambar memasingkan, nexx pun teringin ler nak jadi glamer blogger cam depa.. ( Blogger ke aku? cess.." ). so jadilah kegedikan yang menyerlah yang tidak dapat dibendung lagi dah.. n my kakak memang tension jer dengan adik d…

Macrophotography using Camera COolpix 12MP

Image

EYE MAKE UP GOO HARA's

Image
Yess!! Inilah eye make up yang nexx paling suka.. Simple and natural and tak nampak overrrrr sangat yer...  fokus tang mata jerw... Senang dipakai time nak shopping ke, kuar jejalan, pegi keje etc.. Sangat sesuai dipakai hari-hari! (pada pendapat nexx jer..)

So nexx sangat suka make up simple nih..  Just perlukan...
Liquid Eyeliner Foundation Maskara lip gloss nude/lipstic nude blusher pink/peach


Senang untuk yang baru nak berjinak-jinak memake upkan diri, macaaaaaamm nexx hhohoo..








TUTORIALNYA : ~Sumber Youtube~



NI ler GOO Hara ^^ 



Black Black Heart - David Usher

Image
Something ugly this way comes
Through my fingers sliding inside
All these blessings all these burns
I'm godless underneath your cover
Search for pleasure search for pain
In this world now I am undying
I unfurl my flag my nation helpless

Black black heart why would you offer more
Why would you make it easier on me to satisfy
I'm on fire I'm rotting to the core
I'm eating all your kings and queens
All your sex and your diamonds

As I begin to lose my grip
On these realities your sending
Taste your mind and taste your sex
I'm naked underneath your cover
Covers lie and we will bend and borrow
With the coming sign
The tide will take the sea will rise and time will rape


Black black heart why would you offer more
Why would you make it easier on me to satisfy
I'm on fire I'm rotting to the core
I'm eating all your kings and queens
All your sex and your diamonds
Black black heart why would you offer more
Why would you make it easier on me to satisfy
I'm on fi…

Wordless Wednesday 24.8.11

Image

Pandangan yang buatkan aku jatuh cintaaaaaa...

Image
Pandangan inilah yang buatkan nexx jatuh cinta, terus gelenyar, longlai-longlai.. Diorang memang pandai menggunakan kelebihan ini.. kijam... kijam..







LOVE YOU ZUMA AND RAITO!! SARANGI!

Saya dah kuwus ke.. hehehe?

Image
Jom usha pics di bawah.. Apa yang beza?


Gambar A: Gaya simple jer, cam budak-budak skit..
Gambar B: Gaya elegent skit- pakai tudung yang menyerlah skit, beg same as tudung, and different shoes .. dah nampak laen skit hahaks.. kan senang jer nak nampak laen skit...budget-budget~

Jadi fashion lesson learnt, sebagai perempuan, kite mesti ada banyak pilihan :


A) Beg B) Kasut C) tudung 


Persoalannya nape saya nampak cam slim dari gambar kiri padahal bezanya adalah cuma 2 minggu jer? Sayapun tidak tahu hahaks... adakah kerana diet saya berkesan? Tapi bile timbang sameeeeeeeee jer.. tak ubah punw.. hmmm.. Konpius -.-''

tu jer nak btau hahaks.. :P

Bile saya emO

HUhu... ! Ni yang malas nak sambung KL LOVE STORI - kan dah emo.. camne nak buat nih!

" Being a writer is not an easy job.. To imagine  sth and makes it real- it eating me alive huhuhu..."


Camne pun.. alhamdulilah draft kl LOVE STORY SEASON 2 is in progressing more and more.. Hope dapat post before new Year. Amin~

Saya memang suka buat muke selenge

Image
Bila take pictures.. i really like to make muke entah ape entah .. dah tak larat nak senyum sebenarnyer.. cam same jer -_-".. cik pjah pulak kata " jangan mencacatkan gambar die" hehe...
Tapi, takde ler 'cacat' mane kan.. wakakakaka ~




cik pjah sebelah saye tuh!credit to cik ma- photographer ari tuh ^^
p/s : Sume pics diambik dari fb cik pjah.. jangan mare yerw..

Baju dari KIMONO brandZ

Image
Jeng-jeng!! inilah baju jenam kimono yang saya sangat suka.. wa.. cute..cute..cute.. >.< !!! SO CUTE!!

Harganya, ya.. less than RM30 tak silap RM 25. Dan cawangan nya buat masa ni hanya di Sungai Wang sahaja. Takde tempat lain. huhuu... sangat like this clothes, boleh cover bumper and boleh nampak tak gumuks sangat...

Bulan depan nak beli lagilah!Bila la nak p shopping ni... heheheh


SMILE-

Image
When you first left me I was wanting more
But you were fucking that girl next door, what cha do that for (what cha do that for)
When you first left me I didn't know what to say
I never been on my own that way, just sat by myself all day

I was so lost back then
But with a little help from my friends
I found a light in the tunnel at the end
Now you're calling me up on the phone
So you can have a little whine and a moan
And it's only because you're feeling alone

At first when I see you cry,
yeah it makes me smile, yeah it makes my smile
At worst I feel bad for a while,
but then I just smile I go ahead and smile

Whenever you see me you say that you want me back
And I tell you it don't mean jack, no it don't mean jack
I couldn't stop laughing, no I just couldn't help myself
See you messed up my mental health I was quite unwell

I was so lost back then
But with a little help from my friends
I found a light in the tunnel at the end
Now you're calling me up …

My Favourite Baju

Image
My Favourite baju adalah ini...

Baju yang ala-ala jaring tangkap ikan nih..

Sebab -sebab my favourite :

besar bleh cover bumper yang besauuuu nihjaring-jaring dia buatkan rasa sejuk jer.. tak peluh-peluh... senang nak sarung, pakai inner n terusss sarung... siap, n bley keluar...Perasan ala-ala korean ler kunon hahaks... pengaruh 'my girl' K-drama.Tak payah gosok... sebab die jaring sajer hahaha....
Gitu ler citer nyer.. banyak kali nexx kuar pakai baju nih ...sebab die semmpoooiii  & simple  ^^ ciow











Adik muk masuk spital

Image
Sebenarnya dah sebulan dah adik mok patah kaki ari tuh... Maen bola pun leh ptah kaki? cam tidak percaya jer.. tapi itu ler citernya... sapa suruh maen bola (bukan futsal)  kat padang futsal..?? kan dah jatuh kat simen.. patahhhh kaki huhuhu..... Rembatan terakhir tu rupanya masuk ' spital' hehehe ~







Ucapan pada adik Mok :
" Hahaha.. tahun ni tak dapat raya.. kaki patah ... buekkkk :P "