Posts

Showing posts from April 17, 2011

Spageti Bolognose Simple & Bihun Singapore

Image
Last weekend nexx try masak spageti ... jadi wa cakap lu.. (gile bangga sekejap)


Ari ahad laks.. tak tau nak masak per,


Pernah makan bihun singapore?? penah? penah? nexx tak pernah makan.. tak tau pun rasanye apa.. tapi ari tuh Google ler resipi nak wat camner.. so dah jumpa, try test la kat umah...





rasanya.. ehmm.. entahler.. nexx tak penah makan puwn.. tapi rasa... ok ler.. hahaks-hahaks..

p/s : nak sedap kene makan ngan sambal kicap, tapi nexx tak wat sambal kicap ari tuh.. maybe next time wallah ^^

bestnyer maen masak2 weekend hahahah 




formspring.me

Bunga Cengkih hindari gula dimasuki semut..

Image
Semut sememangnya makhluk yang suka kat gula.  Ada gula, ada semut...maksudnya di tempat mana ade rezeki di situ lah ramai owang dok pakat kumpul..  tapi ari nih bukannya nak belajar peribahasa yer.. kite nak tau camne nak elakkan gula dimasuki semut.. Petua ni sumaaaaaa owang dah tahu,  tapi saje jer nak bagi tahu lagi.. pada yang x tahu.. 
Balik umah, gi buka bekas gula tu, letak ler beberapa bunga cengkih (suka ati ler nak brp banyak pun kan, )
lepas tuh.. biar jer.. 
sonang kan? sonang kan...

Dan gula takkan dimasuki semut lagi .. muahahahahahha....
 selamat mencuba...... (^_^)V