Friday, April 22, 2011

Spageti Bolognose Simple & Bihun Singapore

Last weekend nexx try masak spageti ... jadi wa cakap lu.. (gile bangga sekejap)

uii...menyelerakan..simple je letak daging kisar, takde bebola tuh, tapi asenyer same^^




Ari ahad laks.. tak tau nak masak per,



Pernah makan bihun singapore?? penah? penah?
nexx tak pernah makan.. tak tau pun rasanye apa.. tapi ari tuh Google ler resipi nak wat camner.. so dah jumpa, try test la kat umah...






rasanya.. ehmm.. entahler.. nexx tak penah makan puwn.. tapi rasa... ok ler.. hahaks-hahaks..


p/s : nak sedap kene makan ngan sambal kicap, tapi nexx tak wat sambal kicap ari tuh.. maybe next time wallah ^^


bestnyer maen masak2 weekend hahahah 





Tuesday, April 19, 2011

Bunga Cengkih hindari gula dimasuki semut..



Semut sememangnya makhluk yang suka kat gula. 
Ada gula, ada semut...maksudnya di tempat mana ade rezeki di situ lah ramai owang dok pakat kumpul.. 
tapi ari nih bukannya nak belajar peribahasa yer..
kite nak tau camne nak elakkan gula dimasuki semut..
Petua ni sumaaaaaa owang dah tahu, 
tapi saje jer nak bagi tahu lagi.. pada yang x tahu.. 

Balik umah, gi buka bekas gula tu, letak ler beberapa bunga cengkih (suka ati ler nak brp banyak pun kan, )

lepas tuh.. biar jer.. 

sonang kan? sonang kan...


Dan gula takkan dimasuki semut lagi .. muahahahahahha....

 selamat mencuba...... (^_^)V




My First Flat Lay - Adlina Store

Hai, ni first try buat flatlay.. memang amateur lagi sangat! hahah! Background tak de so pakai je karpet rumah yang ada huhuhu. B...