Posts

Showing posts from June 19, 2011

Cheetoh- the clown...

Image
+

=








real life cheetoh- comel cam kucen umah jer yang bese2 tuh.. so moh grab satoo.. hehe meh tengok kecomelannye
sumber youtube

Cheetoh

The Cheetoh cat incorporates the distinctive spotted coat characteristics from both the Ocicat and the Bengal breeds, notably that of harnessing the pronounced spotting from the Bengal breed and the taller longer legged stature from the Ocicat breed. The goal of the Cheetoh breeding program was to create a very intelligent cat that is considerably larger with an extraordinary wild look without adding more wild blood. Its main distinguishing characteristics, apart from its spots and sleek, plush, velvety coat, is its low shouldered "wildcat" walk. Males grow to around 15-22 lbs. Females are slightly smaller and seldom reach more than 15 lbs. When it walks, it looks as if it is on the hunt, or the prowl, giving it a very stalky-like gait.
ColorsThey are currently bred in six color varieties: the Black/Brown Spotted Sienna,…

be our own stylist

Seperti biasa bile bosan-bosan duduk di ofis, mulalah berbLowalking.. Hari ini tengok cara-cara/tips-tips memakai shawls dengan bergaya gitoo.. dari youtube ke blog2 gadis-gadis bertudung... huahuahua... dari siang sampai nak ke petang mengadap komputer membuat keje tak berpekdah ni..
Tengah syok layan-layan pic gals-gals yang cun meletoop kaw ngan pics dowang yang biruuu mata hitamku ini aku pasan ler trademark dowang.. 
1.Baju mesti warna striking-striking 2.Tudung mesti lilit-lilit, pelbagai warna, pelbagai rupa...  3.High heels mesti ade 4. Beg tangan & accesories2
Lengkapnyer sume pakej seperti di atas dapat ler satu gaya baru, chic and trendy...

Dalam hati berbulu-bulu ler nak try macam ni.. mesti akoo pun leh budget comel camnie... pasang dah dalam hati, nak beli bajoo nie,, tudung ni.. skirt ni.. suar nie..inner nie..
pas tu bile pk balik... akoo ni dah ler jarang keluar..gi shopping complex pun sebulan skali tak berkemampuan nak bergaya dan berabis duet cam dowang sume.. try r c…

Limau purut cantikkan rambut

Image
Ramai yang kat luar tu terutama perempuan la kan.. nakkan rambut yang cantik bersinar-sinar cam iklan pantene tuh.. tapi bile beli syampooo yang menjanjikan kecantikan gitu, pasti ada masalah yang timbul cam rambut gugur ler., rambut kering ler, kelemumur banyak ler.. rambut tak bermaya ler... macam-macam la kan... so abis duet, tak dapat ape puwn..

Jadi sinie ada ler petua tradisional murah cepat dan berkesan untuk dipraktikkan untuk semua yang inginkan kelainan dan nak jimat duet kan.. 
Ambik beberrapa biji limau purut, perahkan airnya ke dalam air suam.. jiruskan pada rambut ketika mandi.. lakukan seminggu sekali, insya-allah rambut akan bersinar dan cantik secara semula jadi..
Ha.. senang kan... jangan lupe mencuba (^_^) V

Bengal Cats

Image
domestic cat

+

leopard cat
=





Real life Bengal cat.. nak satooo!! hehehe sumber youtube.
ha... comel kan.. nak satoo?? kaloo ade duet kepuk2 riban2 dalam bank tu leh ler sambar satoo ek.. tapi sbb takde ler kan.. meh kite usha kecomelan dowang jer kat sini..

BENGAL CAT
Bengal cats have "wild-looking" markings, such as large spots, rosettes, and a light/white belly, and a body structure reminiscent of the Leopard Cat.[1] The Bengal's rosetted spots occur only on the back and sides, with stripes elsewhere. The breed typically also features "mascara" (horizontal striping alongside the eyes), and foreleg striping.

The Bengal cat is usually either classed as a brown-spotted or snow-spotted (although there are more colours, brown and snow are the only colours of Bengal that the Governing Council of the Cat Fancy (GCCF) recognise.

Within brown Bengals, there are either marble or spotted markings. Snow Bengals are also either marble or spotted but are also divided int…

Celoteh cik nerra

Image
haha,, dah lame tak hapdate blog termasuk ler blognexx-novel, asal nak blogging jer,, pening kepala ler, takde mood ler.. terutama bile nak tulis novel punye sambungan, buka jer computer pinjam akak, siap dah baring2-baring, pasang lagu.. tapi dok mengadap juga computer tu tanpa buat apa-apa..

Bukan nexx malas nak blogging dah... tapi tahukah anda menulis memerlukan mooD huhuhu...
ye, sememangnyer nexx menulis ikut mood, kalu baek mood banyakler idea, ade sekali tu tengah naek ktm pun boleh dtng idea hahah.. best ler kaloo gitu kan..

Tapi bulan nih cam asyik nak demam jer, pening kepala, tak sihat... adess,.. ni tengah taip ni pun tangan gigil -gigil. tapi sebab ujan sejuk sangat kat luar tu, gigil2 kat opis nih ha...hahaha

Okeyler memandangkan nexx tengah takde idea, so nexx jejalan ler menjengah dari satu youtube ke youtube yang laien.. yer.. nexx mengular di opis sebab keje suma dah siap. walaupun weekend lambat lagi tapi dari pagi mood weekend n oliday dah meresap dalam badan nexx…

Wordless Wednesday

Image

Ryewook birthday !!!

Image
Walaopun dah lepas .. 21 June 2011-  bestday nyer tapi nexx nak cakap gak.. Happy birthday Ryewook... i luv u!!! n i luv Super Junior!! hehehe

 alo... comelnyer die..
eppy birhtday yang ke-24 yeay (^_^)/ <3 <3

Jogging dik, jangan tak jogging

Image
Alkisahnya... untuk menjayakan achievement yang tertera di list sebelah nih, aku pun melakukan satu aktiviti yang sihat dan bernas, siap dianjurkan oleh perdana menteri kite lagi tuh.. iaitu.. bersenam..

Yer tuan-tuan dan puan-puan, sejak awal bulan March ari tuh, aku sdahpun melancarkan gaya hidup sihat setiap ari sabtoo  dan ahad..

Setiap ri weekend nih, tanpa mempedulikan mata yang ngatuk dan kemalasan yang tahap dewa di ujung minggu, aku akan bangun dan bersiap dengan track suit, tshirt puteh , kasut sport, mp3 dan juga sebotOl air mineral fresh punye... amboi kau.. gile bersemangat tak hingat..


Ditambah pula dapat 'cuci mata' melihat jejaka-jejakas macho @athlete @ bina badan yang memang menjadikan amalan jogging sebagai rutin harian buatkan akoo lagi berkobar-kobarkan.. ( haha.. miang ler ko nexx) :P

Namun... di sebabkan abang acid yang berleluasa di kwasan kl, tabiat aku ni terhenti sampai sini sajer sebab takut.. kuikui

untuk nota sekalian dah hampir 2 bulan aku bert…

what is love?

Image
What is love?
 It is when...








hape hingat pompuan jer memilih??

Image
Kebelakangan ini nexx selalu ler ym, sajer bosan-bosan , ase nak tambah kawan .( tambah kawan le sangat... 

XXX : Hye, asl please nexx : 25,kl f XX : kerja ke student lagi? nexx : kerja, u? XX : kerja gak... u keje ape? nexx : kerani jer..  ........ Hamik ko.. setengah jam tunggu, tak de response.. ko....   Apsal bile cakap kerani ker,, kuli cabuk ker.. terus senyap jer... diorang tak taw ni.. ha.. cun nih.. wahwahahwah (**pasan) rugi..rugi..

....cuba kalo cakap akauntan, cikgu .. caye ler.. mesti perbualan seperti di atas tidak akan terhenti begitu sahaja - ni pengalaman my sister key...sebab die kaloo chating banyak gile jantan yang melekat berborak ngan die..

  ape hingat pompuan jer memilih!!!??

kreatifnyer furniture ni sume..

Image

Free parking

Image
Wahaha,,, ari ni masuk jer opis nak bayar parking kete nih tetiba ternampak
PARKING PERCUMA SEMPENA SAMBUTAN ULANGTAHUN PETALING JAYA ( 20 JUNE 2011)

Yeay!!! ari ni parking free!! terima kasih petaling jaya... hehehe...