Posts

Showing posts from June 26, 2011

Banyak nyer duet ekau....

Image
Bayangkan dalam bank anda ade berkepuk-kepuk duet.. pass tu selamber jer gi cucuk duet kat atm...

Camtu ler yang terjadi kat US.. seseorang telah mengeluarkan duet $ 400 dari mesin atm dan terlupe ambil receipt yang print out, yang akhirnya dijumpai orang lain yang juga terkejut kerana baki duetnyer...

 $99,864,731.94


Maksudnyer dia ade $100 million der dalam account die.. WoW... kayenyer die nih.. n selamba jer dok kuar duet cenggitu.. huahuahua.. skrang sume orang dok tertanya-tanya sape tuan empunya receipts itu.. maybe orang menang loteri ke? Orang kaya ke? Artis hollywood ke? Ehmmmm....

Sasuke jahat buat ...doki** doki** ^_^ in my heart...

Image
ARghhh!!!! Giler... rase falling in love.. fall and fall again...




Arghh!!! giler.. giler.. bile tengok die fight ngan danzo- wow.. giler cold ler die nih... Pass tu waktu die nak bunuh sakura - memang takde ragu2 langsung buat kan nexx rase shiver satu badan... campur background song die lagi... buatkan nexx dapat rasakan yang betapa dendamnyer die....  What can i say... he born  as an avenger... Cold but cool.. i lurve u sasuke!! Sasuke Evil lagi laer buatkan me falling.. falling... deeeeeeeeeeeeeeppppppppppp with ur character ( bukan sebab die  katun  ensem ek... the character yang buatkan nexx suke kat sasuke nih..)
lagu background yang buat nexx jatuh cinta dan scary gak.. huhu.. sasuke change but it's ok ^^
P/s : Serius.. try r tengok cite naruto, i bet u will addicted to it just like me muahahahahahha ^^

tengah hamil pun amik dadah lagi ke!?!! @#$$%

Image
KUALA TERENGGANU: Seorang wanita yang sarat mengandung enam bulan didakwa di Mahkamah Majistret di sini, semalam kerana mengambil dadah jenis Methamphetamine di rumahnya di Jalan Pasir Panjang, di sini.

Noradila Arifin, 30, yang sedang mengandung anak ketiganya, disahkan positif syabu dan didakwa melakukan kesalahan itu mengikut Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952 (Pindaan 2002) yang jika sabit kesalahan boleh dipenjara tidak lebih tiga bulan dan denda tidak lebih RM5,000.


Mengikut fakta kes, tertuduh ditahan bersama suaminya berusia 32 tahun di rumah mereka di Jalan Pasir Panjang kira-kira jam 5.32 petang kelmarin selepas sepasukan 11 anggota dari Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik Ibu Pejabat Polis Kuala Terengganu melakukan serbuan ke rumah itu hasil maklumat awam.

Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Negeri, Superintendan Roslan Abd Wahid ketika ditemui di pejabatnya berkata, ujian air kencing dijalankan terhadap suami tertuduh disahkan posit…

buah dan dot..dot..dot..

Image
Nexx dapat satu email nih, katenyer....

" di kalangan kaum cina , mereka menggunakan tulang babi pada tanaman terutama yang jenis berbuah untuk elak dari gangguan luar"
 Ala kire cam cara penanaman tradisional ler..  Penghantar email tak sure yang buah-buah ni untuk dipasar ke atau tidak.. tapi nexx ase ni tanam sendiri, makan sendiri jer...

Sambungnye lagi... 


" Apa yang pernah saya lihat semasa  berkunjung ke rumah kawan di selatan tanah air, yang mana  mereka tinggal di sebuah taman. saya melihat tulang- -tulang ini diikat pada ranting-ranting pokok jambu madu air oleh seorang yang berbangsa China yang mana beliau menanam tiga pokok yang mana mempunyai buah yang lebat, yang kononnya untuk mengelak serangga. "
Ooo... 

" Tapi pada pendapat saya tulang babi ini sengaja diikat dipokok agar tidak ada yang mencurinya. Saya teringat masa kecil di hadapan rumah ada menanam sepohon mangga, walaupun dibalut tapi masih ada yang tega mencuri..."
nexx dok pk.. ehhmm..…

Mau aiskrim cenggini... !!!

Image
Kaloo dapat aiskrim cenggini.. kompom tak sampai setahun, gigi dah tinggal due... syik makan sekrim jer.. ^^

Satu ketika aku lunch...

Image
Hari ini lunch time seperti biasa tak gi kuar mane2. jimatler katekan walhal dah masook gaji pun semalam. tapi pasai malas +kedekut nak p kuar duet kat atm, ari ni makan bekal jer ler.. Bihun +telur..

Urhmm walupun tak best mane pun, tapi pasai lapa kan .. pasir ngan batu masuk pun rase kfc.. :P 

So seperti biasa agenda time lunch.. mestilah duduk depan komputer, sambil tangan pun menekan tetikus gi bukak website anime online- yer... (nexx masih perasan cam budak sekolah layan katunn... :P) dan hari ini cite yang ditengok adelah one piece episod 501-504- kire marathon layan katun r time lunch nih..

Best pula cite one piece kali, syahdu2x.. dan nexx sebagai peminat tegar one piece dari time u lagi nih.. memang feeling abis ler.. tak sia2 tengok hari ini..

And mata sambil tengok one piece mulut juga menjalankan tugasnyer. sesuap-sesuap masuk bihun dalam mulut... pas tu ade laks cabai  a.ka.cili padi yang besar skit dari size biasa yang slalu nexx beli, nak tak nak kene ler kerat2 bag…

Anak patung dan kisah disebaliknya...

Image
Waktu kecik-kecik dlu , zaman kanak-kanak hingusan, nexx kire termasuk gak ler dalam kategori suke anak patung. tapi sebabkan keluarga tkde mampoo sanngat, nexx pendamkan jer ler dalam hati... tapi kaloo ikut bapak gi pasar ker, mate jeling-jeling gak ler tengok anak patung- Ala,, anak patung cam barbie doll tu... kat pasar jual 5 hinggit jer...

Pastu ade satu trend tu anak patung boleh kuar suar.. nangis... zaman tu taun 80-an lagi, kira nangis tu paling special ler skali... harga pun kire mahal ler zaman tuh.. nexx tak mampoo..(skrang anak patung canggih siap leh berak ler... ketawa ler.. etc.. playdoll ler, housedoll ler. kebil mate ler..  siap ade reborn doll .)

So satu hari tu.. dapat gak kaw.. satoo anak patong yang nangis tuh... memang sonok giler ler.. suara die nangis "uwe...uwe...uwe..... " comel tuh konon... bile masuk puting tak nangis dah.. bile amik puting die, die nangis uwe..uwe... uwe...  sonok ler time tu.. kire paling canggih sekali nih anak patong ini.

M…

Opss... the page not found...

Image
Kaloo dah kreatif macam-macam boleh buat... error 404 pun jadi cenggini ^^










Wordless Wednesday 29.6.11

Image

kumbang makan katak!!

Image
Kecik jangan disangka tak kuat ko... ha.. hamik nih... real life action lagi tuh.. kumbang makan katak - pernah tengok? tak penah kan.. meh check the videO..

ni ler dikatakan kecik2 cili api..
Nama kumbang ni adalah  Kumbang Epomismen- 
Nak tau lebih lanjut perihal si kumbang ini, google ler sendiri yer... nexx malas nak google.. gegegegege
^ -^ V

Bile computer buat hal

Image
tensionnyer bile komputer buat hal.. dah ler banyak kejer nih.. masuk office jer bile bukak komputer lembap giler ler komputer nih.. tahukah incik komputer, saya banyak kerje nak settel nih... banyak invoice orang masuk, banyak call tanya payment.. adehh.. apakah itoo...



P/s : waloopun sibuk sempat berblogging yer cik nerra oi....  -_-"

Chausie si grumpy

Image
+

 =






CHAUSIE
Chausie males typically weigh about 14 - 22 pounds, while females tend to be smaller. They appear to be found in colours of 3- brown ticked tabby, solid black and black grizzled. Their ears are notably special- a large mobile-type. Individuals considering keeping

Chausies should be aware of the cats high activity level. They are very loyal to their family and do like other pets. Digestive tract problems have been occasionally associated with this breed; some cats may be gluten-intolerant, and have trouble digesting commercial cat food which contains wheat or other gluten grains.

Similar to other hybrid cats, Chausies can take up to 2 or 3 years to reach full size. The size depends on the size of their parents. The females are usually smaller in size. The common weight of a chausie is between 10-22 pounds, when they are full grown. Chausies are known for their speed and nearly six foot vertical leap.

real chausie in d house- sumber youtube.. ^^

comel jer die dok k…

Hari Gaji

Image
Apesal ler bile masuk gaji jer.. mesti sokseksok satu opis.. " Gaji dah masuk.." - " jom kuar shopping time lunch t.?." >.<

Untuk pengetahuan sume.. bukan nexx xsuke bile masuk gaji especially bile gaji masuk awal or on time, rase nak kiss-kiss muahh..muahh account department n nak kipas-kipas susah mati encik boss kite..



Tapi sebab bile gaji masukk jer.... 
kejaaaaaaaaapp jer duet pun abish..xsempat sampai ujung bulan pun, tengah bulan dah melantak maggi... sebab tu nexx x excited bile gaji masook.... (T-T)