Friday, July 15, 2011

Aja Fighting Nexx_novel!!

OommA!! nexx blogwalking sebab ari ni kan ari jumaat, so sedang bermalasan-malasan ler yer.. so agenda ari nih, nexx jejalan tengok citer pasal SUJU kat Youtube, kat Google.. sume ler.. ( yer.. nexx adalah gile minat SUJU@ SuperjUnior hahaks-sampaikan kakak nexx kate umur dah 25, perangai cam budak-budak). Yerlahkan... orang baya nexx mane ada yang tergila-gilakan kPop .. yang boleh histeriaA!! Aaaaaaaaaaa..... Kpop!! Suju!!! aaaaaaaaaaAAA...........



so terjah ler blog peminat fanatik SUJU yang lain.. Blog novel k.. blog fans yang buat story fiction tentang SUJU, nexx baru baca paragraph pertama nexx dah boleh bayangkan... interesting!! tak pernah nexx baca novel- online yang begitu buatkan nexx leka k, different...

i means.. diorang sume takde background penulisan, takde pun buat buku-buku apa, tapi dengan ayat yang simple dan imaginasi, cerita tu cam hidup k...nexx rasa rendah diri giler ler...


Sebab cara diorang tulis memang simple. Ayat pendek-pendek jer tapi bila baca mesti nak baca sampai abis.. huhu.. nexx terus terang nexx pun tak dapat nak tulis gitu.. nexx pun tak dapat nak buatkan pembaca nak baca cerita nexx.. sbab bila nexx tulis ceritakan.. nexx makan masa yang lama untuk edit ler.. baca balik... rewrite balik.. semua ayat nak betulkan.. dan akhirnya cerita tu jadi bosan.. (nexx ngaku k.. cerita nexx makin lama makin bosan, takde menarik, takde idea...)

Nexx terlalu lebihkan details dan ayat berbunga-bunga.. buatkan cerita nexx kurang menyerlah.. huhuh... (dulu tak gini pun..)..

Tapi bila baca blOg kPop fiction nih,, nexx rasa cam terantuk skit! Cam pk nape aku takleh tulis simple camnie? Tulis apa yang ada dalam kepala otak, tak payah nak draft2... nak edit? Nape? Nape? Tulis cerita bukannya susah... ia cuma gabungan ayat , yang membawa kepada sebuah cerita...

Nexx nak tulis simple camtu!! Ya.. simple cam diorang.. Diorang pun amateur, diorang pun takde background sastera etc sume... diorang pun takde koleksi novel grand-grand.. Diorang sume tulis apa yang terbayang di fikiran, di minda,.. idea mereka fressh...

Mereka tulis for Fun.!!!!



nexx pun kene fun juga tulis cerita lepas nih.. ya... i'm writng for FUn.. something that i almost forget..
-FUN  (^_^)


So nexx akan berusaha untuk post cerita yang fun, refresh and light.... gambate!! Caiyok!! Aja! Fighting!!
Wish me succes k.. ^^ Fighting!!

Oh Double EYe Bag!!

Yer, saya ade double eye bag.. huhu.. bile senyum double eye bag nampak jer.. kalo version tengah gumuks lagi ler nampak double eye  bag... ecehceche...and plus saya senyum senget kan.. huhu.. rangka mulut tak cantik.. blup2x... 




pas tu sejak keje nih.. lagi ler bawah mata jadi hitam.. orang kata kerna stress sebab tu ler.. lagi teruk kulit muka, campur lagi dok dalam aircon jer 24 jam.. kering kulit mak taw.. auww...




version debab time nih.. huhu.. sebab tu nexx tak suka badan naik.. nanti double eye bag tu.. dah leh jadi karung guni laks..

 Pas tu untuk mengelakkan sudah tidak muda remaja yang kalo boleh nexx nak nampak cam time blaja dulu.. nexx kne pakai ler macam-macam untuk tepek kat muka ni.. yang penting sunscreen... walaupun kulit ala golap takde le putih mane, sunscreen is the must... tepek jer kat muka tu, untuk pastikan kulit kite sentiasa lembap mousterise gitu ler,..


So moh pakai sunscreen yer.. jangan lupe.. kalo nak dapatkan kulit gebu cantik gitu.. ^^ 

Nexx nak beli ----> Biore (Uv Perfect Face Milk SPF 50+/PA+++) cepat ler gaji masuk..



P/S walaupun gumuk, pendek huduh.. . saya bangga dengan diri saya.. sebab saya cute.. hahaks.. entri perasan sendiri~ :P

Thursday, July 14, 2011

Entri sedih..

Sedihnyer..  bile sume lagu dalam mp3 nexx hilang sebab virus... semua lagu!! Semua lagu inspirasi nexx for writing!! Sume!! Ohh.... dengan draft2x sekali hilang.... Wuhuhuhuhuhu (T__T) .... bersawang ler blog nexx-novel.. huhu..

Craziest Proposal EVer..

Nexx malas nak cakap ler.. check diS out... sendiri.. hehehe..

"I Do!! I DO!! 


Omelete ler sangat ~~

Yeay.. hari ni nexx wat omelete.. nama cam standard je kan... tapi sebenarnya telur bungkus jer.. hahaks..
name nak gempak2 jer...nak pasan omputih sekali skala.. hahaha..

cenggini ler rupenyer.. sedap tak..

Pas tu buat pula sambal ikan bilis goreng... fuhhhh... sedapnyer.. nexx suke yang garing-garing, so nampak cam itam-itam skit hahaha...



Erkk!! Alhamdulilah ~ ^^

Wednesday, July 13, 2011

Wordless Wednesday 13.7.11

Rolling in the deep - take dat u!!



There's a fire starting in my heart,
Reaching a fever pitch and it's bringing me out the dark.
Finally, I can see you crystal clear,
Go ahead and sell me out and I'll lay your ship bare,
See how I'll leave with every piece of you,
Don't underestimate the things that I will do.

There's a fire starting in my heart,
Reaching a fever pitch and it's bring me out the dark.

The scars of your love remind me of us,
They keep me thinking that we almost had it all.
The scars of your love, they leave me breathless,
I can't help feeling,

We could have had it all,
(Your gonna wish you, never had met me)
Rolling in the deep,
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand,
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it to the beat.
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

Baby, I have no story to be told,
But I've heard one on you and I'm gonna make your head burn,
Think of me in the depths of your despair,
Making a home down there as mine sure won't be shared,

The scars of your love remind me of us,
(You're gonna wish you never had met me)
They keep me thinking that we almost had it all.
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
The scars of your love, they leave me breathless,
(You're gonna wish you never had met me)
I can't help feeling,
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

We could have had it all,
(You're gonna wish you never had met me)
Rolling in the deep.
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand,
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it to the beat.
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

Could have had it all,
Rolling in the deep,
You had my heart inside of your hand,
But you played it with a beating.

Throw your soul through every open door,
Count your blessings to find what you look for.
Turn my sorrow into treasured gold,
You'll pay me back in kind and reap just what you've sown.

(You're gonna wish you never had met me)
We could have had it all,
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
We could have had it all.
(You're gonna wish you never had met me),
It all, it all, it all.
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

We could have had it all,
(You're gonna wish you never had met me)
Rolling in the deep.
(Tears are gonna fall, rolling in the deep
You had my heart inside of your hand,
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it to the beat.
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

Could have had it all,
(You're gonna wish you never had met me)
Rolling in the deep.
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand,
(You're gonna wish you never had met me

But you played it,
You played it,
You played it,
You played it to the beat.



Take dat u knoe who!! yeah!!

Tuesday, July 12, 2011

So mad!!


Geramnye!!! keje tengah banyak ni.. sume documents takleh save.. bile tekan save jer.. hang!!! tension!!
teknologi memang membuatkan orang stressssssssssssss!!!!!!!!!!!

Saman!!


Urghh.. tension jer ari nih.. kereta disaman sebab tak bayar parking...
nexx bayar ler! bayar taw.. cuma sampai kul 12.30 jer.. t kul 2 orang smbung la balik bayar.. 
tup-tup, turun kul 2.10 baru je nak bayar, dah kene saman...


Time saman dikeluar : 2.07 minit...

Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa... nexx lambat 3 minit jer la... (T0T)

My First Flat Lay - Adlina Store

Hai, ni first try buat flatlay.. memang amateur lagi sangat! hahah! Background tak de so pakai je karpet rumah yang ada huhuhu. B...