Posts

Showing posts from September 4, 2011

Says Yellow mellow!!

Image
Setengah orang tak berani nak pakai yellow dress, or yellow shirt.. or yellow scarf keluar. Most alasannya katanya warnanya terang sangat ler, tak sesuai dengan kulit lah, nampak cam trafic light kuning tanda bersedia..dan same cam orang digi kekeke... tapi nexx tak pernah rasa yang kuning tak sswai digayakan..



Bagi nexx suma kaler nexx berani try, kan cam sesetengah orang diorang prefer warna gelap or warna cokelat.. dulu nexx pun gitu nyer perangai.. taksuka pakai baju kaler2 nih.. dalam wardrobe sume baju warna hitam,kunun nak nampak kurus ler..

Tapi sekarang tidak lagi! I dare to dress! So, who says yellow is too striking? I thinks its suit me what.. tak kisah ler kalo nampak gumuk ker, atau cam trafic light ke.. yang pastinya..whatever we dress up, be proud n feel beautiful okeis .. ^^

So, lets says yellow Mellow !! hhehe...




Skirt sesuwaaiii ke?

Image
SKIRT? 
Sesuai ke kalau kite keluar n pakai skirt cam sekarang nih, nexx tengok trend2 orang pakai skirt labuh jejalan? Dulu nexx berpendapat skirt labuh cuma sesuai pakai ke pantai jer, bagi ayun skit kainnya, nampak smooth and nice.. tak gitu? Pendapat nexx ler... pendapat orang laen tak tahu ler kan..


So, nak stori, yang skirt ni skrang macam2 fesyen, cantik bangettttttt.... geram jer nexx nak beli... dulu pernah beli, zaman belajar dulu, tapi maybe trend time tu tak ramai yang pakai, so skirt tu bungkus dalam lemari then pass kan orang lain.. malas nak pakai...

Jadi bebaru ni, teringin ler nak pakai skirt kan... tengok harga pun leh dapat dalam below RM 30. SO sambarlah satu untuk menyedapkan nafsu pompuan ni kan.. warna hijau, ada kait2 kat pinggang, harga tak salah below RM30- beli kat kedai kat TESCO AMPANG ngeh-ngeh ( budget) tak mampu nak beli yang mahal2 kat butik /online tuh...

Pass tu try ler...


Hmm... nampak gayanye bungkus lagi ler skirt nih.. Orang katik cam nexx tak …

Sindrom Gila Nexx

Image
Kakak nexx memang pantang kaloo suruh tangkap kan gambar. Walupun penat ler nexx suruh dia tolong tangkapkan gambar nexx, sebab nexx inikan seorang yang gila kamera. Suka nak posing syok sendiri. Walhal gambar takdelah cantik mana, ataupun glamer mane..


Dia memang tak sukalah orang yang asyik-asyik tangkap gambar. Contoh yer.. kalau pegi makan tuh, suma gambar makanan nak diambilnya, pergi shopping pun nak tangkap gambar,  dalam jambannn pun nak tangkap gambar juga kewwwwww...  - macam nexx sekarang ini. Dah terkena sindrom sume nak tangkap gambar. Nak buat muncung itik ler, nak tangkap gambar makanan ler.. nak tangkap gambar kat dalam lif pun nak tangkap gamabr.. cess tull.


Yerlahkan, bila tengok blogger-blogger kat luar sana tu, sumanya pose cute-cute letak gambar memasingkan, nexx pun teringin ler nak jadi glamer blogger cam depa.. ( Blogger ke aku? cess.." ). so jadilah kegedikan yang menyerlah yang tidak dapat dibendung lagi dah.. n my kakak memang tension jer dengan adik d…