Friday, September 23, 2011

3 Perkara tak best hari ini! HUhu~

Hari ini banyak betul benda tak best berlaku.Kena banyak bersabar... hari Jumaat nih, kene banyak bersabar... sabar... sabar... Ya Allah, tenangkan ler hati aku...

Kenapa tak best? Pertama sekali bangun pagi ni, bdn rasa cam tergeliat kat bdana kiri.  Sakit yang Amat!! Nak urut tak sampai pulak sebab kat belakang, nak batuk sakit, tarik nafas skit.. aghhh!! stress betull.. Ni salah baring time tidoo ler nih... tension betul.. Lenguh sesangat..!!!(T.T)... sape nak urut badan nih,... time ni ler kaloo ade sang suami kan best, bley suruh urutkan ( hahaks,, gatai)..Tapi di sebabkan takde, nak kene pegi SPA Q ke? Eh,, Spa jer.. :P huuh... mane ade duet tengah2 bulan nih... Nak taknak kene ler tahan, hoping hilang sendiri ler rasa lenguh cam bengkak kat bdan nih blup blup~

bestnya kalo ade orang urut camnie.. sape nak blnje caya g spa? Miowww.. ~

Kedua, amoi department ACCOUNT tu sangat2 menyakitkan hati. Dia kembalikan invoice contiang kata yang amount nih salah, bila kita kire balik betuiiiiiiiii ler amount nih betul... then pegiler explain kat dia.. bley laks dia kata camni

" You yang conteng amount ni, bukan I yang conteng. Sebab tu I tanya you amount mane betul.."
(dengan nada kerekkkkkkkkkk die tuh... )


eee.. kaang aku lepuk amoi ni karang.. u jangan Over-over arr!!!

Eee.. Dem... dem...! Bila masa pula aku yang conteng, aku yang wat invoice hantar kat diorang , wat per pulak aku nak conteng, then amik dari account then return back kat atas mejaaaa akuuu nih.Hape, takde keje ke!! Dem dem dem.. .. Hampras!! Betul!!! $##@@**


Dan yang ketiga, my MP3 yang setahun lebey aku jaga belai sume bagai and penuh ngan draft cite novel , hilang pulaks. Last seen in tong sampah kaler biru kat dalam bilik ( terjatuh tanpa disedari, actually disedari tapi time tu ngantuk malas nak amik balik) FYI tong sampah kaler biru tu ksong n bersih k.
Camnie ler rupe tong sampah nexx kat bilik, sila imagine ia kosong


Dan  current status sudah jadi sampah dalam lori angkut sampah DBKL .. T.T... nak nangis feeling-feeling k, dah ler ragenya RM 100- time tu aku beli dengan first gaji aku ... then senang2 jer RM 100 itu menjdi sampah.. Gile kayakan aku???  huhuhhuhuu ~

Saksi kejadian ayah aku..

Walaupun rasa cam nak marah jer sambil hentak-hentak kaki kate

" Why daddy, why Daddy tak simpankan untuk nexx...?? huhuhuhu... "

tapi terus telan jer kate-kate tu bila ayah cakap

" Dah suka letak barang merata-rata, ayah buang jer ler... Ingatkan dah tak pakai, dok dalam tong sampah. Laen kali simpan barang tu elok-elok "  sambil berlalu ngan muka takde feeling...

Kakak aku yang dengar gelak terbahak-bahak..Cis betul!  tahulah tahap kekemasan dan penjagaan barang aku paraas 0.0009... uwa.. dah tak bley nak ngadu feeling-feeling...

pas ni nak kene simpan barang elok2 T.T

stresss nyer ari nih!!!!!!!!

Thursday, September 22, 2011

Baju keje, baju jalan

Dua tiga menjak ini, bila nexx belek-belek itu lemari, perasan banyak sungguh baju keje nexx. Baju-baju jalan cam tshirt sumenyer suda pakat-pakat masuk dalam kotak sebab dah tak muat ( T.T) ** bila ler nexx nak kuwus ini... muka dah makin tembam, punggung jangan cite ler, cam bumper kete tuh.. blup2x..


Camne pun, bila nak kuar terpaksa ler kan keluar, tambah-tambah bila ade orang belanja kan.. kan,..? hikhik..

So sambar jer ler baju keje n dress up ler skit2 cam nampak tshirt gitu.


hehe, selamat datang ke umah nexx puii.. hehe.. besar gerbang yer..

Baju adalah baju kemeja jer, plain warna purple.. (sebenarnya baju ni kene gosok nexx selamber je malas nak gosok, penuh kedut sebenarnya ini), then nexx pairkan dengan jeans & inner hitam kat dalam, so nampak cam tshirt ler kunon.. then bila dah pakai baju plain kene ler rambu ramba skit tudungnyer, bagi naek seri tuan badan hahaks..

sori ,  nexx pakai tudung yang sama slalu nexx pakai  ( huhu nak kene beli tudung baru ler camnie) ..

So, okey ler kan.. tak salah berpakaian kemeja jer kuar jalan.. asalkan..

1. Pairkan kemeja anda dengan suar jeans agar nampak santai gitu... 
2. Jika kemeja anda itu plain, pastikan kenakan tudung warna warni gitu so tak nampak boring jer.. 
3. dan paling penting, konfiden yer...

Fashion Lesson Learnt   :  A pair of Jeans can  bring lots different for your plain shirt (kemeja).

My First Flat Lay - Adlina Store

Hai, ni first try buat flatlay.. memang amateur lagi sangat! hahah! Background tak de so pakai je karpet rumah yang ada huhuhu. B...