Posts

Showing posts from 2012

Aku sukakan ini

Image
Aku sukakan satu blog /penulis ni. Cara tulisan dia bersahaja tapi tersirat maknanya. Suka sangat baca blog dia. Terasa cam nak beli pula bukunya hehe... suka sangat. Jadi my Idol boleh tak?

http://www.hilangpunca.com

Angry kitteh!

Image
posing with angry cat haha! zuma, u so cute!!!  just look at that eyes... precious! 
hahahaha!!!

Taken

Image
'Taken" kat tv9 semalam. 
Citenya pasal sorang bapak ni yang dah cerai dan bekas CIA kot rasanya . Anak dia kena culik sindiket perdagangan manusia-yang lacur-lacur perempuan tu r. time melancong entah ke mana entah (lupa). Then, dia carilah anak dia ni, sampai jumpa. ** nak tahu lebey, pegi wiki sendiri


Basicly, ini cerita action, banyak lawan-lawan, kejar mengejar..  Ok, my opinion, citer ni awal-awal cam gempak , menarik untuk ditonton, especially babak masa anak dia nak kena culik tu, anak dia cakap ngan dia melalui telefon, dan dia dapat dengar apa yang berlaku tyme anak dia kena culik tu, so, kita yang tonton pun rasa cam cuak, nervous sume ler.. ngan ayat tak bleh blah...
:" I don;t know who u are, I dont know what u want but if u dont let my daughter go, i will find you, I will kill u/"
Fuu...~~ siap warning kat penculik tu. 
then teruslah scene-scene action yang aku rasa tak perlu kot aku cerita, tapi adrenalin naik r, tengok sume tu kan...
Tapi masalahnya,…

M.I.A

Image
Missing In Action


Good Nite

Image

Random Post

Image
Feelin so sleepy.. suppose i should write a chapter for 'Berikan ku jawapan' e-novel, but end up feeling so tired and sleepy. Plus, my Mr zuma now 'buat tebiat'. He keeps meowing excessively during night time and when I let him out, he will pissed and berak at neighbour's house. Dammit! he really-really try to annoy me! Grrr....

Think back, after google ' how to stop excessive cat meowing' just now, one of the reason is because he is lonely, stress and have not enough attention. Yeah, now  i realised that i have not paying him attention lately. Well.. because of so tired, multitask at the office when i went home, i end up sleep early, so i'm not having enough time for him.. SOrry, my lOve zuma.. i'm such a bad owner..
biani!! m(_ _)m ~gomanisai!




Aiskrim Goreng

Image
Sejak dah reti buat aiskrim goreng ni, rajin pula aku buat. Ni suma gara-gara pekena aiskrim goreng pasar malam kat opis, dah terus addicted.. dengan adik mok sekali addicted.

Tetiba Rajin pula die teman ayah aku pegi supermarket, then time-time tu juga dia sambar roti, sambar aiskrim sekotak.. (hamboi kau...)

Aku balik keje jer, dia dah sengih-sengih suh aku buat kan aiskrim goreng. Jadi sebagai kakak yang nak dicalonkan sebagai kakak mithali marvelous kebabomm oleh adik-adiknya, aku pun masuk ler dapur, buatkan 'desert' ini..

Inilah rupanya, bulat comey kan.. sukenye aku, klass ko nyah, letak atas pinggan coca -cola tuh... ngee~

Aku buat banyak-banyak kemudian letak dalam fridge a.k.a peti ais, then bila teringin jer, sambar goreng.. teringin jer, sambar goreng, teringin lagi, sambar dan goreng lagi.. hahahar- selamat ler ayah aku tak selalu ikutkan permintaan adik mok untuk beli aiskrim setiap kali gi kedai, kalau tidak mau jadik bulat-bulat suma orang kat rumah ni, disebabk…

It's Me, again.

Image
Ok.  Ini muka selenga popoyo n syok sendiri ... tapi pedulik hapa aku.. yang penting aku dah tak tembam dah lagi.. sudah kurus. i'm walking on the right path to my goal
walalalalala...~ 

Saya mau balik!

Saya mau balik. Dah tak tahan dah bertungkus lumus di opis. Dah tak tahan dah duduk pakai sweater tahan sejuk aircon yang macam peti ais . Rasa nak balik rumah sekarang, guling atas katil, berpelukkan incik zuma. Haishh.. incik zuma tetiba rasa rindu yang teramat sangat padanya. Rasa nak peluk-peluk cium-cium sampai lemas harharhar!!

Hishh... meroyan betul aku ni. Mungkinkah sebab hari ini hari khamis, semangat nak hari jumaat sedang melonjak-lonjak mengetar jiwa, mengelodak perasaan aku tika ini??? ( waa... ayat jiwang der- seriously i need to update my nexx-novel blog ~)

Short note : Love your work. Work with no love and enjoyment, it will suck your life out! and you will die miserably .. seriously.. heh~


Nose Pore tape

Image
Blog ni dah jadi cam blog masak memasak laks, asyik post kan citer pasal masakkk jer kennn.... padahal nak jadikan blog ni sebagai luahan hati and diary simple yang menceritakan kisah hidup aku yang sangat PLAIN hokey... so Warning : Blog ini boring hahaha..

Anyway, nak share satu produk yang memang aku suke and sangatworth to buy.PORE TAPE. Ala yang lekat kat hidung tu bagi buang blackheads & whiteheads.. Gals-gals out there mesti kenal sangat la benda ini. 
Memperkenalkan.. treng.. treng trenggg.....
"DEEP CLEANSING NOSE PORE TAPE"
Sila tepuk meriah-meriah skit



Okeih, before ni, sejak tingkatan lagi aku pakai BIORE Brand. Tak pernah terfikir nak tukar. Bebaru ini tetiba rasa nak tukar yang baru. So belilah jenis ini .
Waktu mula-mula beli tak sure samada berkesan atau tidak benda ini, sebab ia murah dari Biore. Tapi ia tidak benar sama sekali..  Sangat berkesan hokeyy.. 100% berkesan.. so like it!!

Tengok buktinye.. 
Di pakai, once every two weeks, blackheads& white…

Simple Plain Of Me

Image
Hardly talking but expert in listening

Wardrobe make Over SOS!

Image
Black and yellow black and yellow Upss black and purple.. 

..


Gosh!! A year later.. still the same outfit.. my wardrobe really need a make over  SOS! 

Mochi

Image
Ini Mochi..  Mochi sudah besar sangat  banyak bulu bushy- bushy.. berat gemuk  sangat comey sangat sangat!! 


aku jer yang tak comey-comey... adeesss~~

Best thing

The most best thing happen for me is bila my Project Manager balik rumah awal or balik kampung . kekeke... maksudnya free time for me di opis.. gagagagag (^o^)

Pesta Bunga di KL

Image
Sape kate nak tengok bunga-bunga yang cantik kene pergi pesta bunga kat putrajaya tu jer? Aku tak pernah berkesempatan nak pergi pun tapi dapat jer tengok bunga-bunga yang cantik sekitaran Key El tercinta ni?Heh~









Once In a Blue Moon

Image
Read this in the internet. This yearAugust 2012, there will be a blue moon. A Blue Moon is the name given to the second full moon in a single month, a rare occurance that won't happen again for three years. So that's means if you don't get to see it this year, wait for year 2015 and watch it. All over the internet, people have shared the pictures taken. 






Ayam oh Ayam

Image
Kegemaran adik mok adalah makan ayam goreng. Apa saja asalkan ayam goreng ( dah macam upin ipin pulak) ..


Me'variasi'kan masakan ayam goreng di umah selain ayam goreng Mcd, KFC, terhasil lah ayam goreng halia yang sangat sedap.. Rasanya sangat cam ayam sate... sedapppppppp..

Ayam goreng serai... hmm.. not my taste.. rasanya sedikit pelik, tapi adik mok hentam juga.. (asalkan ayam goreng )

Teringin nak buat ayam goreng berempah, tapi sangat malas nak memerapnya.. next time ya mungkin..

P/S : Oh, sangat boring hari ini, amik AL untuk pegi JPN amik IC yang sudah siap. Kemudian melepak marathon cerita The king 2heart sebanyak 20 episode. Dan kemudian ada memori dan adegan mementingkan diri ( huhuhu.. aku la tu) yang membuatkan aku rasa sangat bersalah dan rasa nak marah diri sendiri sambil menjerit .. " Teruknya aku ni!!!!!!!!!" ok bye.




Mee Kari Sedap

Image
Mee kari sedap, rasanya lain dari mee kari yang biasa kita makan tu.. serious.. rasanya sangat berlemak, cam kari yang buat sendiri tu.. Untuk rasa pedas, bagi aku rasa pedas tu macam takde maybe sebab aku pun memang biasa makan pedas-pedas, sambal belacan.. sume so, kepedasan mee kari Sedap ni bagi aku cam 2/5 ler.. tapi rasa kari lemak berkrim ni 5/5 hehehe.. so apa lagi, mari tryyyyyy...

(^_____^)V


Rambling Nonsense

This year raya tahun ini, satu family takde gambar raya. Sedehnye.. why..why... baru nak abadikan kenangan raya 2012... pilunya. Sebabnya.. aku demam raya pertama and kedua, yang lain pun sebabkan aku memang tiap-tiap tahun jadik cameraman, jadi bila cameraman ni jatuh sakit, sume pun tak bergambar, iskh..iskh.. ada ka patut..

So tahun ni walaupun rumah memang dah upgrade bagi cantik kaw-kaw, tapi takde gambar..

Haish...I need LIFE!!!!!!!!!


Kad Acces ku.. dimana kamu..?

Image
Mana kat access aku ni??!! Arghh!! Stress sesangat!! Hilang ke? Kalau hilang mampus nak kena bayar ganti .. dahle tengah poket kempis untuk beraya nih. huhuhuhu... (ToT)

Blues- petai- lenguh-lenguh

Ngantuk sangat! Nak kata monday blues, ari ni ari selasa, so tuesday blues ke? Huaghhh!! So...... ngantuk.. ngantuk..

 Pernah makan petai? Emm... aku suka gila makan petai, sambal petai udang ke, sambal petai ikan bilis ke.. yummy...yummy!!! Sebelum ni kalo makan petai, tak pernah ler berbau.. tetiba  cam rasa orang yang kata makan petai t , mulut busuk r, kentut berapi la, semua itu mitos!!  (lantang aku bersuara nih harhaharhrar.)

Sekali ari ni, gi jamban... pergh!!

Sekali lagi aku 'kuatkan' fakta aku, yang makan petai banyak-banyak, memang berbau.. hahahar.. seriously (-.-")

Haishhh!! Lenguh gila badan... rasa cam nak pergi massage saje... ngeehngehngeh ....

First Job

Image
My friend start her first job after graduate today !!  She called me this morning and inform me. Don't know why i feel so excited more than her.. hehehe.  Abis bagi kata-kata semangat padanya.. padahal dia relaks jer.. over pula aku ni. 

Rasa debar-debar pula, teringat first day aku keje after graduate..  sangat ler susah nak cari keje yang ada berkaitan dengan sijil aku tuh.. rasa nak nangis, give up, rasa cam menyesal pun ada kemudian @ the same time tengok member-member lain dapat keje yang berkaitan dengan sijil rasa jelez membara-bara  yerlahkan, kita pun pegi interview berbelas-belas interview tertanya-tanya napa la aku tak dapat keje ? nape? Nape?  rasa useless sangat waktu tu.. 



 tu kalau boleh nak menganggur, dan try apply lagi keje yang ada kaitan.. tapi  bila tengok family, adik-adik.. dan kewangan yang sentiasa tak cukup.. niat tu di batalkan.. Yang penting time tu, dapatkan keje, sekurang-kurangnya boleh lah tolong bayarkan bil-bil, beli barang dapur ke.. apa sahaja…

Bosann..

Arghh bosannya.. bila ler nak balik ni.. waiting patiently for 5 pm.. tik tok..tik tok...
Haish... 
Lapa....
Haishh...
Bad mood
Haishh..
kene kritk..
Haish..
Jelez
Haish..
Bersyukurlah di atas apa yang Allah kurniakan pada kita walaupun banyak kekurangan walaupun sentiasa rasa cam nak merungut je kan..
tapi itu memang sikap manusia tak pernah puas 
jadi, aku pun nak kena banyak bersabar dan berhenti merungut kerana rungutan tidak membawa ke mana..
Mood : Pilu and sedih.. 

Hey, it's me!

Image
K, mari kita ber'selca' ....  ^ - ^
Alhamdulilah this is me latest updated..
dah nampak perubahan skit dari segi ketembaman, eye bag black eye



Biskut Dan Milo

Image
Jom kira berapa kalori makanan di atas 


Biskut kering 5 keping = 200 kcal
Milo Hot Drink = 305 kcal


505 kcal!!
ha, hamik ko, makan skit camnie pun dah 500++
dah ler skit jer,
baek makan nasik...
kenyang pun kenyang



Itulah sebabnya ingat makan biskut kering hari2   dan minum milo,
bley kurus ke?
isk..isk..isk...


Lapa...~~~ 



Bihun goreng brand 7-Eleven

Image
Okeihh.. mari kira berapa kalori bihun goreng yang dibeli di Seven-E untuk lunch hari ini.




396 Kcal okeihh!! 
Skit jer huhuhu... sosej satu yang kecik dipotong dua, telur goreng 1/4 yang saaaaaaaaaaaangat nipis serta sambal yang ciput gile kedekut orang yang buat ni.. 
Ini je dah RM 2 . 80 Gile kaye aku kennn belanja kat 7-Eleven jer yang barang-barangnya mostly memang lagi mahal dari kedai biasa.. ##berlagak sambil nyanyi money-money, must be funny,  in a rich man world  (lets sing along) my money flyy (U_U)
Anyway, point penting ---> Makan camni pun dah hampir 400kcal... bayangkan kalau bedal sepinggan macam ni tapi kat gerai mamak... Berapalah kalorinya? 
Banyak melantak betul daku ini, patutlah tak turun-turun berat badan..  ( T o T )






Pizza RM 2.00 WOW!

Image
Semua pernah makan pizza kan?? Ni ada satu pizza gile sangat murah RM 2.00

xcaya kan?? Murah sehh... Rasanya pun sedap...rasa cam..
Rasa pizza ler ( ^ , ^ ) der..

Treng trengg!!


Memperkenalkan
Pizza Flavoured Snacks Miaow-Miaow






hehehe, gempak jer kan..kalau ler betul pizza hut tu buat promotion pizza RM2.00 Bangkrap  hohohoo...
.. kropok ni yang jadi peneman daku time kelaparan pukul 3, kat opis, hari ini.. tempat beli mesti ler di 7-eleven **cis, aku sangat ler suke membazir di sini.. $ ^ $
Okey le, straight stori jer rasanya takdeler sama cam pizza yang beli kat pizza hut tu tapi ade ler iras-iras, sipi-sipi skit hokeyy.. tapi bile makan banyak-banyak sakit pula tekak eden..  kuat sangat kot flavour nye  hmmm...
Harganya standard kopok-kopok di luar sane



Ia sangat crunchy,  kruk kruk krak krak gile kuat bile daku kunyah di opis hingga ade yang menjeling manje tidak suke terpaksa daku makan ala-ala sedut kopok cam takde gigi huhu untuk mengkontrol bunyi-bunyian itu -__-""

Tao Kae Noi Wasabi Flavour!!

Image
Pukul 3 di opis, aku mesti nak kene munchy-muchy sesuatu.  Hari ini sambarlah Tao Kae Noi .  Sea weed - Memang my favourite.   Selalu beli kat Watson. 

Excited sebab tulis perisa wasabi. So nak kene try ni, syik makan flavour sama kan??
Harganya RM3 kat 7-eleven, tempat lain tak survey lagi...
tapi harga kat 7E memang lebih mahal dari tempat lain. (= ; =)


So dengan bacaan bismillah,  jom  makan..
Fuhh.. memang rasa wasabi. Sape pernah rasa wasabi tau ler rasanya camtu ler.. sama jer. Pedas berangin sampai ke hidung. Sakit hidung, terus meleleh hingus. Tambah-tambah aircon yang kuat gile, fuhhh...
Anyway, sape tak pernah rasa wasabi bley gi beli packet wasabi kat jusco. RM1 jer. 
Yang tak nak beli, meh sini let me stori-mori..  wasabi tuh sebenarnya bukan pedas cam sambal cili padi  yang sedappp gile tuh.. tapi lebih rasa cam berangin xsedap..



Bukan berangin cam pudina taw.. lain skit.. angin pedas yang menyakitkan hidung camtu ler.. Kalau makan sambal kite bley jelir-jelir lidah pedas…

Murtabak Maggi

Image
Resepi ni dapat dari cik pjah, my bff ... Aku try ek pjah, so jadik camnie hehehe... 
Adik aku cakap besh, and dia kata kalo goreng rangup lagi besh..tapi tekak aku tak berkenan sangat , maybe sebab aku pun memang bukan kaki makan maggi. Kiteorang makan murtabak maggi ni dengan sos cili, hehe.. kenyang~~~ 
Sesuai sangat untuk makan time hujung bulan dan ketika malam-malam bile perut rasa lapar hehehe...






 Mudah nye ^ ^ 

Limau purut untuk ketiak masam

Image
Tau tak selain dari untuk mencantikkan rambut, limau purut juga bley di jadikan penghilang bau badan. Cara ini memang terbukti berkesan sebab my bro dah try...



Biasaler budak lelaki yang sedang membesar yang feeling2 nak masuk alam rumaja ni memang ler bau badan sememangnya berbauuuuuuuuuu... terutama bila diorang melakukan kegiatan aktif seperti maen bola etc kan.. dah ler peluh, ketiak masam, satu rumah berbau.. ( hehe, jangan marah pada yang terkena):P

So, disebabkan tak dapat tahan lagi dah kebauan yang 'semerbak' ni, my dad suruh my bro pegi sapu ketiak dia dengan limau purut stiap kali mandi. Menakjubkan, lepas tu memang tak de bau lagi lah.. seminggu buat, tahan 6-8 bulan. After dah buat camnie, memang ler tak yah risau bau badan or bau ketiak lagi. Terbukti der.

Kan? Kan? petua tradisional ni memang ler berkesan...


 Oh lupa nak beritahu cara penyediaanya. Limau purut tu korang belah dua, kemudian gosok jer kat ketiak selama bley. Buat ler seminggu 2-3 kali. Kompom lepa…