Saturday, February 11, 2012

Yummy Kuew Tiow











Yummy.. yummy... seronoknya makan kuew tiow. Terutama kuew tiow goreng buat sendiri. Jimat dan sedap... boleyy tambah banyak-banyak pulak tuh.. hohohoho...( asyik sebut jimat jer..muak dah dengar, sume orang taw ler cik nexx oiii...;P)






Sangat sedap so terpaksa ler amik gambar sedang menikmati makanan yang begitu sedap.. hasil air tangan sendiri.. nyummy.. nyummy.... untuk resepi sila gOogle sendiri harharhar... ~



Thursday, February 9, 2012

Junki keluar this 16th February 2012!!! Yeay!!!



" Hallyu star Lee Jun Ki, who will be discharged from the military on February 16th, will be releasing a new single entitled ‘Deucer‘ next month.

Lee Jun Ki, who enlisted in May of 2010, has been serving as a public relations support individual at the Korean Defense Agency for Public Information Services. He will be holding a special fan-meet event for his fans on the day of his discharge."

Cerita lanjut : Sumber website


ONE WORD ---------------->>>AAAhHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Yes, Junki akan kuar!!. Rindu sangat nak tengOk die yang sangat encem and kawaii and feminin hehehe...

Lee Jun Ki in military


Lee Jun Ki before military ( Hensem kannnn??")
Start minat LJK waktu tengok dia berlakon MY Girl. Muke die cute sangat and watak yang dia bawak sangat beshh giler hehe.. Bile die senyum terus nexx cairrr... hehe.. senyum die tuh tak bley tahan :P



Then continue tengok The King and The Clown- waktu ni terus terkesima tengok die begitu cantik wa cakap lu.. bukan encem.. cantik giler!!! tak sangka laki bley jadik cantik camtu hehe.. yang beshnyer sebenarnye kulit die flawless huhuuhu... ( bile ler nexx nak dpt kulit flawless camnie).



Pass tuh last tengok citer die citer ILJIMAE- Fuhh citer nih memang die begitu macHoo  pulak..



Macam-macam LJK ni berlakon. Sume watak yang dia bawak berbeza, cute bley, cun bley, ,machoo bley, emosi bley.Versatile ler. Thats why nexx suke suke suke die...  Bukan sebab die ensem jer, sebab lakonan die.. and tak lupe juga, dia bley menyanyi. Lagu die pun sumeeeeeeeeeee beshh!!.. OMG!! Perfect nye mamat nih hahaa...


K dah, cukup.. cukup... over laks nexx nih. :P

Wednesday, February 8, 2012

MEe GoReng Malas

Bila kemalasan melanda, tapi perut kruk krak kruk krak .. lapar ler tuh.. iniler menu paling SImple and paling malas untuk aku, rasanya untuk semua orang pun kot. Senang cepat dan tidak memerlukan bahan mentah yang banyak. cuma memerlukan mee maggi kari bungkus yang ragenyeRm  1.00  tuh dan sebiji telur. Barang-barang yang laen yang semestinya ada di dapur tak kira dapur bujang or dapur orang yang tak bujang, adalah kuali, minyak dan sudip.

di persilakan... treng.. treng.. treng... Mee GOreng Malas....


Walaupun rupanya terlalu Kosong, cma takde pape kann.. namun digurantee yang rasanya sangat menyelerakan... dengan syarat pastikan pewut kosong sebelum makan hehehe..

Menu ini jika rasa tak malas.. bley letak daging burger potong kecik ke.. ayam potong kecik2, bebola, sayur, cili merah sbgai hiasan, bawang goreng.. kemudian tukar name jadik mee goreng kureng malas hehe..

Klar, cawcincaw.. ^^ :P

Monday, February 6, 2012

Sayur Goreng Telur

Dalam family aku, aku ler yang paling suka makan sayur... sume sayur aku suka terutama sup sayur.. kunon budget untuk kurus ar nih.. (adakah aku obsess nak kurus sejak kecik???) Dan sayur favourite aku yang dari kecikkk lagi aku memang suke giler adalah

Sayur Goreng Telur

aku tak tahu nak stori camne betapa aku suke gile gile sayur goreng simple ini. Rasanya sedap.. berkhasiat sebab ada telur and sayur.. minyak pun kurang.. masak pun sangat senang, 5 minit je. Sayur yang dipakai selalunya kubis r... almaklumlah umah aku selalu jenis sayur yang availble cuma kubis, kangkung.. tu jer.. yerlahkan nak beli macam2 jenis buat busuk jer.. dah tentu-tentu aku yang sorang je makan sayur.



Selalunya aku ratah jer sayur nih.. nyummy nyummy... fuhh tengOk  gambar jer aku dah meleleh air liur nak makan hehe... ( favourite nih..) 

Bahan-bahan
 
  1. Sayur kubis atau apa saja jenis sayur
  2. Sebiji telur
  3. cili merah hiris (Hiasan)
  4. bawang putih ( 1-2 ulas), bawang merah ( 1-2 ulas) - hiris
  5. garam secukup rasa
  6. minyak untuk tumis
  7. air semangkuk kecil/ sesuka hati
  8. ajinamato / serbuk pasti sedap

Cara-caranya

Tumis bawang merah and bawang putih tuh. then masuk tlur, goreng tlur menjadi tlur ala-ala hancur. Lpas tu masukkan serbuk pasti sedap (ikut suka). Kemudian masuk sayur, tuangkan air untuk kuah, suka hati lah kuah nak banyak mane.macam aku sedang2 jer.. takde ler banyak sangat, cukup untuk layukan sayur tuh.. then rasaler, kalau kurang masin, masukkan sikit gram and ajinamato, kalau nak senang pakai serbuk pasti sedap tuh jer.. kompomm takyah nak alter-alter tahap kemasinannanya lgi. last skali masuk ler cili merah sebagai hiasan tu.. kacau-kacau.. terus siap.. 5 minit jer...gurantee... 


Ok. dah macam cikgu masak memasak laks... cawcincao!!

Mee Kari



 Menu wikend yang lepas-lepas ==  Mee Kari xkedekut

 


Harhar.. 

SerOnok betul buat mee kari sendiri, bleyy letak macam-macam.. tak macam kat kedai.. mahal tuh, baek buat sendiri. Rasa bangga laks menjadi seorang perempuan nih.. SOnok sebab dapat masak apa2 untuk diri sendiri dan budget... teringin nak makan mee hailam, buat sendiri, teringin nak makan spagetti, bley buat snendiri.. ayam percik?? bley buat sendiri gak.. ^0^ hoohoho...

Status : Bangga dan Konyang :P

My First Flat Lay - Adlina Store

Hai, ni first try buat flatlay.. memang amateur lagi sangat! hahah! Background tak de so pakai je karpet rumah yang ada huhuhu. B...