Posts

Showing posts from February 12, 2012

Awkward Posing

Image
Bile dah lama tak amik gambar, terasa begitu awkward sekali. Suma tuh terserlah dalam gambar di bawah. Ni tyme 31 Dec 2011. Saje nak amik pic kenangan how i look in 2011. Nanti 2012, laen pulak rupanya kan. ( Azam nih).



" A woman who feel confident, will look beautiful. Thats why confident tuh penting! Even u wearing the ugliest clothes in the world, if u feel confident, u WILL look BEAUTIFUL no matter in  what u wear... "

Bile belek all the pics taken, terasa nampak sangat keganjalan di situ.. awkward.. awkward... awkward...


LOOK OF THE DAY
Purple Sweet Look
Baju : Beli kat tesCo ( RM 25), Inner Hitam ( RM25) Seluar : Jeans hitam ( RM?? tak ingat dah, dah bertahun pakai) Tudung : Selendang hitam (RM 10) & Inner purple with awning ( RM8) Beg : Sister punyer Kasut : Kasut pun dah bertahun pakai (RM tak ingat der)

The wrong in the picture is the bag!!.. orang kecik molek cam nexx aka pendek nih sangat ler tak sesuai bawak beg besar, nampakkan betapa kelihatan rendahnya nex…

TireSome Look

Image
Bukan sume orang bley kelihatan cantik dalam setiap pic.Tambah-tambah nexx yang tak photogenik, dan tidak berapa cun. Bila penatttt... masyaalah, sangat ler buruk rupa nexx.

Tempoh hari pergi ke pantai, dan kesempatan ini, nexx pakailah tudung pashmina and baju yang baru dibeli. Sekarangkan feshen hana tajima bagai kan, so nexx pun taknak ler ketinggalan, so try r fesyen ala camtoo.. Sebelum ini nexx pernah try, my sister kata ok, masuk untuk bentuk muka nexx. Tapi kali ini, nampak pelik pulaks. Sebab nexx salah lilit ke? huuhuhuhu...


LOOK OF THE DAY
TIRESOME TURQUOISE
Tudung pashmina beli tesco (RM10)Baju turquoise beli kat pasar malam (RM30)Inner hitam (wajib) (RM18)Seluar jeans zaman blaja bertahun pakai ( RM tak hingat dah)Sandel Vincci hitam (RM45)


So begitu lah hari di mana nexx snagat letih... Best sebab dah lame tak pergi pantai, tapi penat juga. Tak dapat posing lebey-lebey hahahaks..


Oh, another Look using the same pashmina : 

Baju Hijau : Gift from Sis Cardigan hitam : RM10 …

Ikan Masin masak Lemak cili Api.

Image
Salah satu favourite aku adalah masak lemak cili api. Suke sangat, telur, ayam, ikan, daging asalkan masak lemak cili api jer... meleleh air liur.. Berpinggan-pinggan ditambah. Mungkin disebabkan 5 tahun aku dok blaja kat Negeri Sembilan, dah cam satu trademark lak.. syik masak lauk ni jer.

Ada sekali tyme tuh, every wikend aku dOk masak lemak cili api nih... Lagi pedas lagi sedap ( adakah ini hint2 aku punye future husband orang nogori??hahha gedikss..)


So tempoh ari, masak ler ikan masin masak lemak cili api nih, tapi bahan-bahannya tak cukup, so tengokler resepi kat buku dara, resepi tuh simple sangat, bahan yang digunakan pun skit jer. .. sebab tuh ternampak cam kosong lak pulak.

Walaupun begitu, rasanya tetap sedap... hahar, kaloo dah lapar sume sedappp :P  Meh jemput makan... :P