Friday, February 17, 2012

Awkward Posing

Bile dah lama tak amik gambar, terasa begitu awkward sekali. Suma tuh terserlah dalam gambar di bawah. Ni tyme 31 Dec 2011. Saje nak amik pic kenangan how i look in 2011. Nanti 2012, laen pulak rupanya kan. ( Azam nih).

Posing ala ayu or malu-malu Miow..


" A woman who feel confident, will look beautiful. Thats why confident tuh penting! Even u wearing the ugliest clothes in the world, if u feel confident, u WILL look BEAUTIFUL no matter in  what u wear... "

Bile belek all the pics taken, terasa nampak sangat keganjalan di situ.. awkward.. awkward... awkward...

nape aku nampak mude remaja nih? disbbkan outfit tuh ke? or me? hehehe

LOOK OF THE DAY

Purple Sweet Look

Baju : Beli kat tesCo ( RM 25), Inner Hitam ( RM25)
Seluar : Jeans hitam ( RM?? tak ingat dah, dah bertahun pakai)
Tudung : Selendang hitam (RM 10) & Inner purple with awning ( RM8)
Beg : Sister punyer
Kasut : Kasut pun dah bertahun pakai (RM tak ingat der)



The wrong in the picture is the bag!!.. orang kecik molek cam nexx aka pendek nih sangat ler tak sesuai bawak beg besar, nampakkan betapa kelihatan rendahnya nexx dalam pic di atas?? 

So fashIon tips learnt today :
  1. Confident tuh penting. Even pakai camne pun kite mesti nampak confident. This nexx kene praktis makes perfect lagi huhu...
  2. Beg besar sila avoid untuk orang katik cam nexx. 

Okey thats all. ^0^.

Thursday, February 16, 2012

TireSome Look

Bukan sume orang bley kelihatan cantik dalam setiap pic.Tambah-tambah nexx yang tak photogenik, dan tidak berapa cun. Bila penatttt... masyaalah, sangat ler buruk rupa nexx.

Tempoh hari pergi ke pantai, dan kesempatan ini, nexx pakailah tudung pashmina and baju yang baru dibeli. Sekarangkan feshen hana tajima bagai kan, so nexx pun taknak ler ketinggalan, so try r fesyen ala camtoo.. Sebelum ini nexx pernah try, my sister kata ok, masuk untuk bentuk muka nexx. Tapi kali ini, nampak pelik pulaks. Sebab nexx salah lilit ke? huuhuhuhu...

i'm so tired.. lebih sejam lebey dalam kete.. sampai2 dh serabai lesu bagai

LOOK OF THE DAY

TIRESOME TURQUOISE

  1. Tudung pashmina beli tesco (RM10)
  2. Baju turquoise beli kat pasar malam (RM30)
  3. Inner hitam (wajib) (RM18)
  4. Seluar jeans zaman blaja bertahun pakai ( RM tak hingat dah)
  5. Sandel Vincci hitam (RM45)

xphotogenik betul lah nexx nih.


simple makeup sesangat, eyeliner jer pakai... yerlahkan nak p pantai, buat per melaram sakan..

So begitu lah hari di mana nexx snagat letih... Best sebab dah lame tak pergi pantai, tapi penat juga. Tak dapat posing lebey-lebey hahahaks..


Oh, another Look using the same pashmina : 

Ni tangkap gambar depan dengan Bruang Jepoon Haikk!

Baju Hijau : Gift from Sis
Cardigan hitam : RM10 ( Jusco)- sales
Beg : Gift from Sis
Wedges Shoes : RM 45 ( entah mane entah beli ngeh2)
Plastic beg tuh beli brang shopping ari tuh (sile Ignore)

Wednesday, February 15, 2012

Ikan Masin masak Lemak cili Api.

Salah satu favourite aku adalah masak lemak cili api. Suke sangat, telur, ayam, ikan, daging asalkan masak lemak cili api jer... meleleh air liur.. Berpinggan-pinggan ditambah. Mungkin disebabkan 5 tahun aku dok blaja kat Negeri Sembilan, dah cam satu trademark lak.. syik masak lauk ni jer.

Ada sekali tyme tuh, every wikend aku dOk masak lemak cili api nih... Lagi pedas lagi sedap ( adakah ini hint2 aku punye future husband orang nogori??hahha gedikss..)

ikan masin masak lemak cili api

So tempoh ari, masak ler ikan masin masak lemak cili api nih, tapi bahan-bahannya tak cukup, so tengokler resepi kat buku dara, resepi tuh simple sangat, bahan yang digunakan pun skit jer. .. sebab tuh ternampak cam kosong lak pulak.

Walaupun begitu, rasanya tetap sedap... hahar, kaloo dah lapar sume sedappp :P  Meh jemput makan... :P

My First Flat Lay - Adlina Store

Hai, ni first try buat flatlay.. memang amateur lagi sangat! hahah! Background tak de so pakai je karpet rumah yang ada huhuhu. B...