Posts

Showing posts from February 19, 2012

Sambal Ikan Bilis VS Sambal Kerang

Image
VS


Dua-dua aku buat nih? Tak maen r beli-beli or gambar gOogle sorriiiii skit yer..
tapi yang syahdu nye.. sambal ikan bilis yang selalu eden buat , tak menyelerakan cam sambal kerang yang 1st tyme eden buat... huhuhu....
Memang sambal ikan bilis adalah my biggest failure dalam masak, walaupun ia adalah masakan yang paling senang.. sebab apa?? Sebab aku selalu skip masak benda alah ini dari kecik lagi, asyik mengendeng suh sister aku masak... sebab?? my sister punye sambal ikan bilis adalah yang paling beshh!! paling rangup!! paling sedap!! dan aku memang tak bley challenge huhuhu...tetiba rindu sambal ikan bilis kakak aku nih..
" Kak... bile nak mai masak lagi untuk adik kesayangan? Boring r makan masakan sendiri hehehehe...~ "


Kacang Buncis Tempe

Image
Stok tempe adalah terlalu banyak di rumah. Jadi memandangkan dah lame gak ler tak makan sayur nih, ari nih menu adalah kacang buncis tempe.

Ha, tengok gambar jer dah nampak sedapkan?kan? kan??  Betul ke sedap nih?

Ya~~!!! memang sedap. kaloO bab-bab masak sayur nih, aku expert.. sume aku masak sayur pasti sedap.. hahahahhaahaha...^o^

Bihun Sup Wallah

Image
Kenapa wallah??

Sebab bile member tengok, diorang kata.. wahhhh.... woooohhhhh.... terus terliur air liur tu untuk ditadah-tadah...



Nampak perfect kan?? yang bestnye tang ayam tuh.. mane nak carik bihun sup yang banyak isi camnie, yang tak kedekut barang camnie..? Rahsia nye cuma satu...

" Masak sendiri"
Haha, dari sambalnye, supnya, fUhhh.. meletupp... aku siap tambah 3x.  Bangganye..... Bangga betul rasa diri ini.. Dulu tyme blaja, tak terpk yang kaloo masak sendiri ini banyak untungnya.. JIMAT, SEDAP, PUAS HATI..  Dulu asyik makan kat luar jer.. makan kat gerai.. 
Skunk nih bile dah rajin masak sendiri ini, bile pegi makan kat warung, muka kerut-kerut.. mulut soksek soksek.. komen " ekeleh, masak camnie.. aku masak lagi sedappp. " 
So lady-lady kat luar sane tuh, baekler blaja masak sendiri.. bukan sebab nak carik n pikat laki or bakal suami, tapi sebab.... BUDGET.. dan senang buat diri sendiri. juga  Nak makan ape jer.. tuiing... terus sume bley buat sendiri, taky…