Posts

Showing posts from March 11, 2012

AYam goreng Tempe, begedil dan Sotong Masak Kunyit

Image
Bertuahnya sapa yang kahwin ngan aku nih, pandai masak.. wakakakkakaka... (perasan..perasan). Nway, ari tuh terlebey rajin, so buat ler banyak skit lauk untuk makan tengah hari..  Yang simple and senang pejam mata pun bley buat adalah..

ha... yang ni goreng-goreng jer, sonang... sambil goreng layan hindustan jap na.. Sebenarnya ayam gorengnya banyak, tapi sudah diratah oleh adik mok tanpa makan nasi. Hape ingat ayam kfc ke???

Yang tak berapa simple sebab memerlukan tukang tolong untuk lenyek kentang adalah...

Ini sangat berpuas hati, takyah nak alter2 rasa, ikut jer resepi, bulat2  jadik... memang sangat favurite adik mok ler begedil nih, and me too.. Tapi kejernyer leceh skit nak lenyek tuh.. pepehal pun sangat suke begedil. Kalo kat luar beli di kedai, isi kentnag jer banyak, daging takde.. harge 80sen kecik jer.. ceit.. buat di rumah, bley buat sebanyak mana yang mau.. 2x aku buat begedil nih, suke snagat.. Makan gitu jer pun sedappp..


THen, resepi yang baru nak try, seumur hidup tak…