Thursday, April 5, 2012

LaUk hari ini Lalalalalala... ~~~

Salam...

Hmm.. apa hari ini nak tulis. Sebenarnya tak tahu nak tulis apa, nak cerita panjang pun malas. Jadi wikend hari itu, nexx buat : daging masak sos tiram, nasi goreng kunyit, telur goreng, ikan masak pindang dan sayur campur.Terbanyak pula dari biasa, terlebih rajin hehehe...

Ok, let the pictures do the talk.

Sayur campur - nexx memang suka sayur!! ^_^

Nasi goreng kunyit ( sangat simple nak buat )

Daging Masak Sos Tiram.. sangat sedap yer!



Ikan Masak Pindang - Sapa yang nak diet, makan ini jer ngan nasi , confirm turun berat badan 

Telur Goreng.- It's a must dish for nexx !





Makanan yang sedap dan mengenyangkan hari ini.. I love to cook! Seriously ^^



Ok, Da~~`








Wednesday, April 4, 2012

Frustration melanda

nexx yang ayu tengah menulis kuikuikui....


Kenapalah nexx tak diperkenalkan awal-awal mengenai blog. Kan bagus kalau sejak universiti ari tuh dah dibuka mata ini. Bolehlah  nexx selalu mengadap komputer. Bolehlah nexx hari-hari update novel. Bolehlah hari-hari tidur lewat untuk tulis cerita. Takde lah terbengkalai nexx-novel.

Sekarang sedih-sedih pun tak berguna. Kena lah pandai-pandai nak susun jadual. Kenalah curi-curi cari masa.


 Jadual weekdays :

9-6 : Keje... keje.. keje
7-8 : Stuck in jem... arghh!!
8-10 : Rest, mandi manda, makan dan tengok televisyen
10-12 : Writing/ Blogging

Yang last tu yang paling susah nexx nak follow. Kekadang sampai rumah, sangatlah letih, pukul 11 mata dah kuyu semacam. Mulut sampai letih menguap. Camne nak bertahan camtu? Sok paginya dah kena bangun kul 7, kul 8 dah nak gerak. Sejam perjalanan ke opis.

Letih.. letih.. letih...

Apa patut nexx buat? Berhenti update blog? Berhenti tulis cerita??

Hmmm.....


P/S : nexx berharap nak keje yang nexx cuma kene tulis cerita saje.. jadik novelis sahaja.. huhuu

Budak perempuan ni nampak cam doll.. meremang laks nexx tengok lelame

My First Flat Lay - Adlina Store

Hai, ni first try buat flatlay.. memang amateur lagi sangat! hahah! Background tak de so pakai je karpet rumah yang ada huhuhu. B...