Posts

Showing posts from April 15, 2012

Ke'chibi' an ??

Image
Apakah faktor ke'chibi'an seseorang itu? Yang diketahui umum- genetik & makanan memainkan peranan penting. Contohnya kita selalu dengar nasihat mak-mak dan ummi-ummi di luar, minum susu nanti cepat tinggi. Banyakkan kalsium dalam pengambilan makanan, kita boleh tinggi.


Okey, jika cara di atas tidak berkesan... kita akan lihat pada genetiknya. Tengok ahli keluarganya, moyangnya, salah silah keturunan dan semua yang berkait, kalau ramai yang tinggi-tinggi galah maka tinggilah budak tu. ini macam fakta hehe..



Tapi mengapa dari kaca mata daku yang dok menetap di flat sejak kecik, daku perasan sume yang tinggal di sini.. chibi-chibi belaka.

Adakah faktor siling yang rendah, ruang yang kecil,   menyebabkan tubuh kita menghadkan pertumbuhan kita???? ?

Apakah perkaitan ini?? Boleh pakai ke teori ni?

 musykhil... hmmmm...





Kangin (Super Junior) pula keluar army!! Yeay!!

Image
Super Junior‘s Kangin (27) has wrapped up his mandatory military service and stepped out from the gates on April 16th. The singer was welcomed and congratulated by his fellow Super Junior members as well as hundreds of fans at 8AM KST.

Despite being busy with their ‘Super Show 4‘ concert, Super Junior members Donghae, Ryeowook, Kyuhyun, Eunhyuk, Leeteuk, and Sungmin all came out to welcome Kangin’s return. In their “natural style” compared to when they are on stage, the Super Junior members greeted Kangin with open arms.

SM Entertainment revealed that they currently do not have any activities planned for Kangin. They revealed, “Once Kangin is discharged, Super Junior members will prepare for their future activities.”




Credit news & pics  to :  http://www.allkpop.com

Yeay!! Sangat seronok! (^________^))



Bb cream powder silky girl

Image
Hari tu belilah bb cream powder silky girl. Nak try betul ke bb cream ni bley buat muka nampak nice jer time berphotOgediks. Bila beli jer, terus excited nak melaram pakai benda tuh. Bentuknyer cam picture di bawah




Mula-mula pakai, rasa cam bertepek-tepek. Muka nexx memang jenis yang kering n bile kering dia akan kelihatan mengelupas. So bile pakai jer, tak rata muka dibuatnyer. Cam bedak yang bertepek kat bhgan yang kering.

Then keluar dengan sister lebih kurang 3-4 jam ler.. Balik jer, try amik gambar. Tngok jer, muka nampak cam gelap. Tak tahulah kalau dia teroxidise ker, lampu  n pencahayaan kurang ke.. .. before nih kaloo pkai liquid foundation silky girl takde camnie.  Tak tahulah kalO-kloo nexx dah gOlap... tapi memang rsa tak berpuas hati lah dengan product kali ini.

Baek beli bb cream elianto. My sis pakai, dia nampak really nice dalam pic. Kulit dia nampak shining jer..

Camne pun, nexx nak try dulu tengOk 2-3 kali pakai, adakah effectnye memang camnie? nak tak nak kene ler b…