Posts

Showing posts from July 22, 2012

First Job

Image
My friend start her first job after graduate today !!  She called me this morning and inform me. Don't know why i feel so excited more than her.. hehehe.  Abis bagi kata-kata semangat padanya.. padahal dia relaks jer.. over pula aku ni. 

Rasa debar-debar pula, teringat first day aku keje after graduate..  sangat ler susah nak cari keje yang ada berkaitan dengan sijil aku tuh.. rasa nak nangis, give up, rasa cam menyesal pun ada kemudian @ the same time tengok member-member lain dapat keje yang berkaitan dengan sijil rasa jelez membara-bara  yerlahkan, kita pun pegi interview berbelas-belas interview tertanya-tanya napa la aku tak dapat keje ? nape? Nape?  rasa useless sangat waktu tu.. 



 tu kalau boleh nak menganggur, dan try apply lagi keje yang ada kaitan.. tapi  bila tengok family, adik-adik.. dan kewangan yang sentiasa tak cukup.. niat tu di batalkan.. Yang penting time tu, dapatkan keje, sekurang-kurangnya boleh lah tolong bayarkan bil-bil, beli barang dapur ke.. apa sahaja…

Bosann..

Arghh bosannya.. bila ler nak balik ni.. waiting patiently for 5 pm.. tik tok..tik tok...
Haish... 
Lapa....
Haishh...
Bad mood
Haishh..
kene kritk..
Haish..
Jelez
Haish..
Bersyukurlah di atas apa yang Allah kurniakan pada kita walaupun banyak kekurangan walaupun sentiasa rasa cam nak merungut je kan..
tapi itu memang sikap manusia tak pernah puas 
jadi, aku pun nak kena banyak bersabar dan berhenti merungut kerana rungutan tidak membawa ke mana..
Mood : Pilu and sedih..