Posts

Showing posts from May 5, 2013

Suara hati

Image
Baca satu blog ni betul apa yang dikatanya..

"Income lebat, kerja banyak, hidup jadik takdak life.."
Haish... itule nasib.. aku ni gaji naik dah, alhamdulilah, tapi job scope pun bertambah, nak berblogging pun dah takde masa dah.. nexx-novel tu dah mula kumpul-kumpul sawang.. Betul-betul takde masa dah sekarang. Sabtu ni kerja pulak..(T.T)... ahad pula nak kena buat door gift kakak nak kahwin lagi 3 minggu je nih... bz... bz... bz...  

Den dah ngundi, ekau??

Image
5 May 2013, PRU-13, my first time ngundi..anda dah ngundi ke? hehe...


Pegi awal pagi around kul 8 sebab taknak beratur panjang. Senang je rupanya.. Mula-mula pegi check saluran mengundi,( kalau nak cepat boleh jer check online, print out kemudian terus jer pergi ke bilik saluran ngundi)  lepas tu pegi bilik saluran ngundi, kemudian ngundi. Sonang yang amat. So jangan nak jadi kan alasan leceh untuk tidak mengundi. Wachaa!



Saluran aku saluran 9, tingkat paling atas,saluran paling last.. ( oo mentang-mentang ler orang muda kan, saje bagi naik tangga bebanyak, exercise skit.. ^.^ ). 
Sampai kat tingkat atas, pendek je barisan nya. Yang saluran lain banyak warga-warga berumur, mereka di ground floor ( untuk menyenangkan) and panjang barisannya... uisshh...



Saluran aku yang orang muda ni, pendek sangat nape? why? why? why? sila pilih..  A) Bangun lambat nanti petang skit baru ngundi? B) Tidak berdaftar sebagai pengundi?  C) Memang takkan ngundi selamanya, jenis tidak peduli lantak pi lah..