Posts

Showing posts from September 8, 2013

Mata panda ku

Image
Duduk keje mengadap komputer memang selalu buat mata aku letih. Biji mata jadi merah dan tahap mengantuk naik ke tahap paling maksimum terutama bila jam menunjukkan pukul 4 petang. Tahu-tahu pula kan time nak balik lah dia nak malas segalanya.

Lepas balik keja, sebagai penggemar kpop dan drama-drama korea aku balik je mesti meluangkan masa untuk menonton RUNNING MAN selama 2-3 jam. Fuhhh.. mengadap komputer lagi. Mata jangan kata ler, dah iras-iras panda di China tuh... fufufufufufu...

Jadi camni nak buat ni? Nak korban kan waktu menonton drama?? oh takde dalam pilihan sebagai peminat tegar, ia adalah satu taboo.. jadi nak taknak kenalah aku mengorban wang ringgit dan mencari segala mak nenek petua untuk menghilangkan lingkaran gelap mata ini.

Timun-Eye Mask/Eye collagen dua benda ni memang nak kena masuk dalam list  bulan depan nak kena borong eye collagen kat watson,  hoping yang mata panda ini akan berkurangan  nak ilang macam tak mungkin je hahahar!
Comel gile aweks panda nie  kal…

Exercise

Image
Minggu ni memang fail. Langsung tak senaman sebab malas tambah-tambah dengan asyik hujan je petang dan malam, jadi malas sangat aku nak bangun pagi untuk senaman. Aku try juga untuk membakar kalori dengan skipping hari sabtu tu. Skipping 10 minit baru bakar kalori 68kcal. Target satu minggu kena bakar 160kcal. Tapi lepas skipping hari sabtu tu, esoknya kaki sakit pula. Terus tak jadi nak skipping selama 15 minit agar boleh cecah target 160kcal. Huhu.. nampaknya kena cari idea lain untuk capai target exercise ni, tak boleh harapkan hari weekend je nak gi exercise. Kena jugalah exercise hari-hari keja juga.

Fikir-fikir salah satu cara untuk aku exercise hari-hari keje tanpa perlu pergi jogging ke tasik,  adalah dengan naik tangga setiap hari. Rumah aku kat tingkat 7 jadi kalau aku tidak naik lif dan menggunakan tangga setiap hari, boleh bakar kalori dan boleh kurangkan masa exercise pada waktu weekend kan. Wah.. hahahaha... takpe slow-slow..