Posts

Showing posts from December 29, 2013

Membeli-Belah di Zalora

Image
Aku tidak pernah membeli di zalora.com.my, tapi ramai orang membeli belah di situ. Hampir setahun gak aku daftar tapi tidak pernah membeli apa-apa dari zalora, sampailah hujung tahun ni.. aku dapat voucher RM50, so agak rugilah kalau tidak menggunakan voucher ini.. So, aku pun beli lah sebuah beg jenama TAGG seperti di atas..
Harganya RM 79, tapi lepas diskaun aku cuma membayar RM 19.00 RM 79- RM 50(voucher) -  RM 15.00 (YES sale) + RM5.00 (shipping cost ) = RM 19.00 time ni manyaaakkkk untung!! suke aku... stars for ZALORA sebab selalu ada SALES and selalu bagi voucher aku bagi markah 100%
Aku order hari jumaat dan tada!! hari isnin depannya dapat betul lah diorang kata 1-3 hari bekerja. Shipping memang tiptop!! aku suke cepat dan pantas aku bagi markah 100%
Pass tu bile dibuka..ada sampul-sampul ini. aku dapat 1.voucher lagi 2. slip return pos laju 3.katalog 



Wa.. suke-suke! betullah apa yang diorang kata kan boleh return kalau saiz tak ok ke.. etc  sume ada dalam ketas tu tulis, j…

Selamat Tahun Baru 2014

Image
Selamat tahun baru 2014! Sekejaaap jer dah masuk tahun yang baru. Banyak lagi benda yang tak berjaya aku capai di tahun 2013, contohnya macam berat badan tuttt... handphone baru dan lappy baru? hahaha... oh, benda sedih pun ada.. cam my beloved zuma died.. T.T

Tapi , lebih banyak benda yang mengembirakan di tahun 2013. Seperti me+D'man love have blossom for 2 years already ngeee~* (^__^)*V. And we are planning to take our first step to the BIG PLAN of all this 2014,-doakan yer ^^. Emm.. walaupun lappy baru tak dapat beli tapi lappy lame (yang my sis lend to me) now officially mine.. yipiee!!walaupun motherboard die rosak dan melayang rm250 duit aku (huhuhuhu),, but now i have lappy to update my blogs.. tunggu ya!

Okey, kalau nak cerita banyak juga benda positif happened to me last year- taknak pk negatif2 jer.. hope tahun 2014, lebih banyak cerita and kegembiraan kepada diriku, keluarga dan teman-temanku. Amin~

Selamat tahun baru 2014!



Asam keping untuk Mata ikan/ulser dalam mulut

Image
Sudah dua minggu mulut  kena mata ikan (Ulser) je... Mula-mula kat bawah bibir kanan, kemudian lepas seminggu hilang dan naik pula kat gusi bawah. Sakit kali ni  buatkan aku stress. Minum air pun tak boleh, makan lagilah denyut-denyut sakitnya. Butir nasi rasa keras gile nak gigit ..Macam nak gugur gigi.. huhuhu~ 



Akhirnya semalam aku guna petua tradisional ini : ASAM KEPING. 


Caranya, letak asam keping (yang sekeping tu) secubit kecil sahaja jer cam besar jarimanis, kecik jer..  dan letak di tempat ulser tu selama 2-3 minit. First-first memang pedih (tapi tak sepedih garam). Pedih die kejap jer rasanya dalam 1minit lebeh jer..Pedih die memang boleh tahan ler, takde pun kuar air mata ke nangis ke.. boleh tahan ler.. (sebab korang dah rasa sakit denyut-denyut sebab ulser tu.. so kalau nak bandingkan ngan pedih letak asam keping ni huh takde hal lah).
Lepas 2 minit camtu, dah tak rasa sakit langsung. Aku siap tonyoh-tonyoh kat ulser tu ngan asam keping.. relaks jer takde pape.. Kemudian…