Friday, February 14, 2014

I promise

"I know I can't give your a big house or expensive car or buy your many expensive stuff. I know my limit , but what i can promise you is i will make sure you have a home, never go hungry and be protected for life. I'm going to make sure you smile will never fade and you will be the happiest wife of me and  a blessed mother of our child. And of course, I  promise will never look at another woman and be yours only as you be mine only."

* me smiling ear to ear ... huaa so shy ...u sugarcoat tongue is evillll.... *

" So what yours?'
" err... ..." =_=;
" haha, just take my words,  that's what you want to say too right? .."  D'man winked. 




" I love you.."
" Me more.." 



                                                                           



Masa itu semakin dekat-tunang

Banyak lagi benda tak buat hahah! baju entah ke mana, langsir entah ke mana, cat entah ke mana,  hantaran pun takde buat apa-apa lagi. Boleh dikatakan persiapan aku 5%  jer baru? Oh tidakkkkk!!!



Serious nervous bile difikirkan yang ia semakin dekat.. bukan aku tak bersemangat, bukan juga tak excited... uii.. excited , nervous campur gembira gile gile! Tapi biasalah aku ni suke sangat buat last-last minute nye keje, ingat-ingat boleh ler.. takut tak boleh jer.. tengok balik kat kalendar kira-kira adalah dalam 5 minggu lagi. Pastu tengok jadual aku agak fit gak every weekend.. hmm... nak kena mula dah ni, dah nak kena take first step ni.. kalu tak! tak gerak ler kan? Uii.. tu yang takut tu... 

So list yang perlu aku buat dan settlekan dalam 5 minggu ini  adalah seperti berikut:

1.Cat bilik
2.Jahit langsir
3.Beli baju tunang+tudung tunang
4.Beli alas kain hantaran+lace
5.Buat sireh junjung
6.Book orang buat masak-masak

Ok, aku takde doorgift, sebab tak ajak pun ramai, cuma sedara mara, kawan rapat. so, takde door gift maafler yer. Ini majlis kecil-kecil sajer.. sangat kecil.. hehehe...xoxo~




Thursday, February 13, 2014

Love Being Single: No 4 - Money is Mine Only



Yeah i know as woman when you get married, your husband shall provide everything including money, but in this modern age with so many high cost, most married couple share their income to provide the family. So if you got a man that can give you & your kids everything without single touching your income, lady you are LUCKY!

Being single give you that FREEDOM. your money is yours only and you can do ANYTHING with it whether you going to save it, give it to your parents, donate it or enjoy it for yourself. Well be it anything, it's your choice babe and that's what being single love to be! heheh ^^


My First Flat Lay - Adlina Store

Hai, ni first try buat flatlay.. memang amateur lagi sangat! hahah! Background tak de so pakai je karpet rumah yang ada huhuhu. B...