Wednesday, September 9, 2015

Baby Boy Baby Girl?

Ramai dok cakap yang junior ni adalah BABY GIRL. Berdasarkan bentuk perut ibu yang melebar dan perut yang bulatnya rendah gitu, mereka yang melihat mesti cakap ni mesti baby Girl ni.. hehehe.. Rasa-rasanya junior ni baby girl ke... baby boy? D'man cakap baby Boy, ikut instinct die tapi selalunya memang orang laki nak baby boy lah.. nak buat geng.

Ibu laks? emmm... mula-mula nak baby boy, tapi lama-lama dok dengar ramai cakap yang ni baby girl, rasa okey lah gak dapat baby girl.. hehehe.. (waaduh... betul-betul ibu ni tak tetap pendirian kan.. huhuhu)..

Tapi fikir balik, yang penting dan paling paling paling penting...ibu tak kisahlah laki ke perempuan ke.. yang penting baby junior sihat sempurna dan Allah permudahkan segala urusan mengandung dan melahirkan junior... In Syaa Allah, kita jumpa bulan 12 nanti yer... Luv You... xoxo






Wednesday, September 2, 2015

Bila Rindu The Kickin.

Hari ini kurang pula junior dalam perut ni menendang. Mungkin dia perasan yang ibu dia ni sibuk satu hari di opis. Sibuk buat minute of meeting jewww pun, tapi sebabkan meeting nya dah sebulan lepas, jadi banyak benda yang tak ingat, dah nak kena ke hulur hilir pergi tanya sorang-sorang, apa point mereka. .~~

Bila junior kecik dalam perut ni tak tendang-tendang, rasa rindu pula.  Tertanya-tanya, apa yang dia tengah buat sekarang? Tidur ke? Rasa cam nak paksa-paksa dia tendang pulak... Junior... ibu rindu ni.,. meh tendang ibu meh!

P/S: Masa junior OVER tendang-tendang semalam, aku ter marah-marah lak kat dia sebab tak selesa dan tengah bz lak tu  Fikir balik.. cian baby junior.. Sorry yer, junior sayang.. ibu silap. Ibu janji tak buat lagi. Cayang dia sangat. Meh tendang ibu meh!


Tuesday, September 1, 2015

CRISPY CHOCOLATEY RICE CEREAL

Hari ni cam biasa, junior masih kuat tendang-tendang dalam perut ni.. cayang lak ai.. ngada-ngada tul dak kecik ni.. taulah ibu lapar kan tapi terpaksa control makan (T.T) sebab berat naik mendadak. Sabar yer junior.. ibu kena diet sikit .next check up lagi dua minggu. Ibu kena prepare diri ni, karang kena bebel dengan nurse pula. 

Ni semua bahana balik kampung.. Kat kampung mulalah berat naik tak tentu hala. Melantak tidur je kan keja aku, padanlah muka huhuh.. tapi memang betul-betul terkezuttt bila tengok penimbang berat pagi tadi, terutama angka yang tidak disangka-sangka tu. Baru duduk kampung tiga hari dah naik camni, kalau seminggu???? o-O *no komen.


Okeylah, back to crispy chocolatey rice cereal. Apo citernye? Sebenarnya aku tidak tahu nak beli apa untuk makan petang-petang gini. Nak makan pun sebenarnya rasa serba salah, tapi sebabkan junior dok tendang-tendang, kenalah makan kan.. My bff yana suggest beli kismis, katanya bagus kenyang tapi tak naik mendadak. AKu pun belilah dua packet, untuk stok dalam opis. Beli di KK-Mart. AKu dah tak minat nak beli di 7-eleven dah. Tambah-tambah dengan GST sekarang, mahal bebenar pulak rasanya harga barang-barang kat situ. 


Beli yang camni ha... harganya... RM1.60 kat KK mart. Murahlah kan... Kemudian sambil-sambil tu, sambar ni...---> 

Oh My!! This is my favourite since childhood lagi .. Lebih sedap dari dairy milk, cadbury... This is the best. AKu sebenarnya dah lama tak nampak coklat ni kat tempat aku selalu shopping, tup-tup tengok kat KK mart masih ada jual, walaupun packaging die memang lain dari zaman kanak-kanak aku tu..  How's time flies kan?? Tapi bestnya aku terus sambar satu. 

Harga : RM 2.33 (exlusive 6% tax)  *emm... 
Berat: 35 g
Repurchase: Yes
Rate : 10/10

Kenapa aku sukakan coklat ni???? Sebab dia tak rasa berat sangat cam cadbury yang too much chocs and milk.. Rasanya ringan-ringan jer.. pahit-pahit sikit cam dark choclate tapi manis and milky.. bagi aku rasanya dalam kategori MILD. sederhana... cukup rasa takde yang over sana sini. Insya-allah bila junior lahir nanti, aku bagi coklat ni,, taknak coklat lain. biar dia pun minat chocolate ni cam ibu dia hehehe... ( tinggi betul angan-angan) ^^


Friday, August 28, 2015

Kickin' Your Way

Huhu... hari ini malas betul nak buat kerja di ofis. Dari pagi sampai ke petang aku mengular je.. Dan yang paling bestnya.. baby junior kickin tak sudah-sudah.. Time sembahyang tadi punyalah kuat dia kickin... Rasa tak selesa sangat, tapi at the same time rasa sangat bersyukur sebab dia aktif dan sihat dalam perut ini.. Alhamdulilah.. Semoga dia menjadi anak yang soleh/solehah dan diberkati Allah S.W.T. Amin...

Baby Junior sekarang dah 23 minggu nak masuk 24 minggu. Alhamdulilah, aku dah mula rasa feeling keibuan.. Terima kasih Allah!

To baby junior : I want you to keep kicking your way, be active and healthy forever.. Love you so much!


Friday, August 21, 2015

FESYEN KATE MIDDLETON

Bagi aku, aku sangat minat kot kat fesyen kate middleton. Dia sangat nampak feminin, dan sophisticated, atau mungkin aura princess tu sangat glowing kat die.. sebab tu le die nampak sangat cantik menawan gitu..  actually before dia kahwin, fashion dia banyak jer mistake.. tak cantikpun.. tapi after kahwin cantik pula dia pakai.. sure stylist diraja yang buat dia nampak cantik gini..  tapi memang sangat suke tengok current  fesyen dia... sopan tapi cantik..















Like I said, i don't have many baju kurung.. I never require collection of baju kurung since i'm not going to any dinner/ function .. the only place when i was required to wear baju kurung is when i attended wedding, I also seldom wear baju kurung to office.

When i had baju kurung, most of it is not beautiful. I wonder what on basis did i chose them before. One of the baju kurung that i found out not flattering to me is as per below. When i first saw it, i thought it was unique, not many people i see wear fashion like this since peplum baju kurung is really top in the market nowdays..

wore this twice and i remember the price is around Rm 170-180
bought at Jalan Tar.


However after twice wore it, i came to realise that it not suitable for my body shaped as we all know it;s a pear-shaped body. It's not flattering for people that short like me. why?because the vertical colour on the skirt is making me look shorter.. As people which have pear shaped body must never try to bring attention towards our below but to our upper body. The basic rule which i have been neglected make my choices all wrong. Although i tried with bead half moon and ribbon at the waist.. it still fail to look proportional. If the below is all in purple colour i think it will look balance, right?

I found out it also quite hard to find baju kurung that suitable for short and pearshaped women. Most of baju kurung nowdays, have lots of detailing on the below body instead of upper body. It makes me to stick with one colour /plain baju kurung.(kosong ). Will keep searching ... zzzzzz...

grey with blue..

The weather is nice so i spend time at tasik, where most people immerse in their exercise, i instead sit down and enjoy the music of nature..



 I love how the grey color matched with blue. Previous i also wore blue with grey.. link- i really really think that blue look better pairing with grey than any other color, or maybe i just heck falling love with grey this year?

Nope.. i k

DEMAM ZUMA DELUXE

Setelah dua bulan, akhir berjaya menghabiskan game ZUMA DELUXE...
puasnye hati aku hahahahr!!


My First Flat Lay - Adlina Store

Hai, ni first try buat flatlay.. memang amateur lagi sangat! hahah! Background tak de so pakai je karpet rumah yang ada huhuhu. B...