Posts

Showing posts from 2015

Baby Boy Baby Girl?

Image
Ramai dok cakap yang junior ni adalah BABY GIRL. Berdasarkan bentuk perut ibu yang melebar dan perut yang bulatnya rendah gitu, mereka yang melihat mesti cakap ni mesti baby Girl ni.. hehehe.. Rasa-rasanya junior ni baby girl ke... baby boy? D'man cakap baby Boy, ikut instinct die tapi selalunya memang orang laki nak baby boy lah.. nak buat geng.

Ibu laks? emmm... mula-mula nak baby boy, tapi lama-lama dok dengar ramai cakap yang ni baby girl, rasa okey lah gak dapat baby girl.. hehehe.. (waaduh... betul-betul ibu ni tak tetap pendirian kan.. huhuhu)..

Tapi fikir balik, yang penting dan paling paling paling penting...ibu tak kisahlah laki ke perempuan ke.. yang penting baby junior sihat sempurna dan Allah permudahkan segala urusan mengandung dan melahirkan junior... In Syaa Allah, kita jumpa bulan 12 nanti yer... Luv You... xoxo






Bila Rindu The Kickin.

Image
Hari ini kurang pula junior dalam perut ni menendang. Mungkin dia perasan yang ibu dia ni sibuk satu hari di opis. Sibuk buat minute of meeting jewww pun, tapi sebabkan meeting nya dah sebulan lepas, jadi banyak benda yang tak ingat, dah nak kena ke hulur hilir pergi tanya sorang-sorang, apa point mereka. .~~

Bila junior kecik dalam perut ni tak tendang-tendang, rasa rindu pula.  Tertanya-tanya, apa yang dia tengah buat sekarang? Tidur ke? Rasa cam nak paksa-paksa dia tendang pulak... Junior... ibu rindu ni.,. meh tendang ibu meh!

P/S: Masa junior OVER tendang-tendang semalam, aku ter marah-marah lak kat dia sebab tak selesa dan tengah bz lak tu  Fikir balik.. cian baby junior.. Sorry yer, junior sayang.. ibu silap. Ibu janji tak buat lagi. Cayang dia sangat. Meh tendang ibu meh!


CRISPY CHOCOLATEY RICE CEREAL

Image
Hari ni cam biasa, junior masih kuat tendang-tendang dalam perut ni.. cayang lak ai.. ngada-ngada tul dak kecik ni.. taulah ibu lapar kan tapi terpaksa control makan (T.T) sebab berat naik mendadak. Sabar yer junior.. ibu kena diet sikit .next check up lagi dua minggu. Ibu kena prepare diri ni, karang kena bebel dengan nurse pula. 
Ni semua bahana balik kampung.. Kat kampung mulalah berat naik tak tentu hala. Melantak tidur je kan keja aku, padanlah muka huhuh.. tapi memang betul-betul terkezuttt bila tengok penimbang berat pagi tadi, terutama angka yang tidak disangka-sangka tu. Baru duduk kampung tiga hari dah naik camni, kalau seminggu???? o-O *no komen.

Okeylah, back to crispy chocolatey rice cereal. Apo citernye? Sebenarnya aku tidak tahu nak beli apa untuk makan petang-petang gini. Nak makan pun sebenarnya rasa serba salah, tapi sebabkan junior dok tendang-tendang, kenalah makan kan.. My bff yana suggest beli kismis, katanya bagus kenyang tapi tak naik mendadak. AKu pun belilah …

Kickin' Your Way

Image
Huhu... hari ini malas betul nak buat kerja di ofis. Dari pagi sampai ke petang aku mengular je.. Dan yang paling bestnya.. baby junior kickin tak sudah-sudah.. Time sembahyang tadi punyalah kuat dia kickin... Rasa tak selesa sangat, tapi at the same time rasa sangat bersyukur sebab dia aktif dan sihat dalam perut ini.. Alhamdulilah.. Semoga dia menjadi anak yang soleh/solehah dan diberkati Allah S.W.T. Amin...

Baby Junior sekarang dah 23 minggu nak masuk 24 minggu. Alhamdulilah, aku dah mula rasa feeling keibuan.. Terima kasih Allah!

To baby junior : I want you to keep kicking your way, be active and healthy forever.. Love you so much!


FESYEN KATE MIDDLETON

Image
Bagi aku, aku sangat minat kot kat fesyen kate middleton. Dia sangat nampak feminin, dan sophisticated, atau mungkin aura princess tu sangat glowing kat die.. sebab tu le die nampak sangat cantik menawan gitu..  actually before dia kahwin, fashion dia banyak jer mistake.. tak cantikpun.. tapi after kahwin cantik pula dia pakai.. sure stylist diraja yang buat dia nampak cantik gini..  tapi memang sangat suke tengok current  fesyen dia... sopan tapi cantik..















Image
Like I said, i don't have many baju kurung.. I never require collection of baju kurung since i'm not going to any dinner/ function .. the only place when i was required to wear baju kurung is when i attended wedding, I also seldom wear baju kurung to office.

When i had baju kurung, most of it is not beautiful. I wonder what on basis did i chose them before. One of the baju kurung that i found out not flattering to me is as per below. When i first saw it, i thought it was unique, not many people i see wear fashion like this since peplum baju kurung is really top in the market nowdays..

wore this twice and i remember the price is around Rm 170-180 bought at Jalan Tar.

However after twice wore it, i came to realise that it not suitable for my body shaped as we all know it;s a pear-shaped body. It's not flattering for people that short like me. why?because the vertical colour on the skirt is making me look shorter.. As people which have pear shaped body must never try to bring…

grey with blue..

Image
The weather is nice so i spend time at tasik, where most people immerse in their exercise, i instead sit down and enjoy the music of nature..



 I love how the grey color matched with blue. Previous i also wore blue with grey.. link- i really really think that blue look better pairing with grey than any other color, or maybe i just heck falling love with grey this year?

Nope.. i k

DEMAM ZUMA DELUXE

Image
Setelah dua bulan, akhir berjaya menghabiskan game ZUMA DELUXE...
puasnye hati aku hahahahr!!