Posts

Showing posts from May 15, 2016

Homeless?

Image
Hujung bulan ni habaq yang kami akan homeless T.T;; Pasai apa? Pasai tuan rumah dok halau kami hujung bulan ni die taknak bagi kami sewa dah. Sedih betul sebab piya kecik lagi, mana nak cari rumah emergency gini? Semua yang kami dok survey mahal dari budget kami. Yang masuk budget jauh dari rumah mama (pengasuh) piya.

Bulan ni kami berdua jimat cekik ikat prut pakai tali guni, nak simpan duit untuk bayar deposit rumah. Jimat jimatpun masih tak cukup.. Mana nak cekau duet lagi 2k? Dok pikir lagi dua minggu ni, kami kena cari gak rumah yang dekat dengan Mama Piya dan within our budget. Peningzz...

Inilah kehidupan menyewa rumah kek orang lain. Bila-bila masa sahaja, tuan rumah sesuka hati mak bapak die halau kami. DIa takde bagi time langsung untuk kami p cari rumah lain. Sedeh betul menikam kalbu. Kalau dulu takde anak kecik, takpa lah, takdok la risau sangat. La ni dah ada anak manis kami yang baru ajer masuk 5 bulan, hati gundah gulana, tiduq tak lena dok pk mana nak cari rumah ni..