Posts

Showing posts from May 22, 2016

Piya demam, insurans dan rumah sewa baru

Image
Hari ini Intan payung kesayangan beta.. piya demam.. huhu.. susah rupanya kalau anak demam ini.. kite sebagai ibu akan rasa tak senang je.. nak makan nak minum semua takde selera. Berdoa dalam hati agar demamnye kebah. Dah le skrang ni musim denggi.. risau le juga.. pagi2 keluar ngan hubby  aka d'man bawa piya ke kkia. Aku dengan tak mandinye... tak kisah langsung. Ni kira first time aku keluar mana mana tak mandi.  Dok kalut dalam kepala otak nak bawa piya cepat-cepat p jumpe doktor. Begitulah panahannya bile dah jadi ibu ini. Imej ke laut..diri sendiri letak paling bawah.

Sampai kkia cam biasalah, lambat.. tapi pas dapat ubat senang hati. Balik terus bagi piya ubat.. die pun tidoq dengan gumbira. Harap harap kebah la demamnye.. sebab kalau berlanjutan sampai 3 hari, kene p ambik darah pula, takut infection ke hapa ke...


Ni petang tu, lepas dah makan ubat dan tidoq, demam dah kurang,  diepun seronok main mainan die.. Alhamdulilah

# Cerita kelakar
Masa kat klinik tu, piya punya …