Thursday, April 19, 2012

Ke'chibi' an ??

Apakah faktor ke'chibi'an seseorang itu? Yang diketahui umum- genetik & makanan memainkan peranan penting. Contohnya kita selalu dengar nasihat mak-mak dan ummi-ummi di luar, minum susu nanti cepat tinggi. Banyakkan kalsium dalam pengambilan makanan, kita boleh tinggi.

minum susu tulang jadik sihat & kuat! - slogan cam pernah dengar jer?

Okey, jika cara di atas tidak berkesan... kita akan lihat pada genetiknya. Tengok ahli keluarganya, moyangnya, salah silah keturunan dan semua yang berkait, kalau ramai yang tinggi-tinggi galah maka tinggilah budak tu. ini macam fakta hehe..

satu keluarga yang tinggi-tinggi belaka  - _ - ''


Tapi mengapa dari kaca mata daku yang dok menetap di flat sejak kecik, daku perasan sume yang tinggal di sini.. chibi-chibi belaka.

Adakah faktor siling yang rendah, ruang yang kecil,   menyebabkan tubuh kita menghadkan pertumbuhan kita???? ?

Apakah perkaitan ini?? Boleh pakai ke teori ni?

 musykhil... hmmmm...

Daku yang chibi (T O  T )




My First Flat Lay - Adlina Store

Hai, ni first try buat flatlay.. memang amateur lagi sangat! hahah! Background tak de so pakai je karpet rumah yang ada huhuhu. B...