Aiskrim Goreng

Sejak dah reti buat aiskrim goreng ni, rajin pula aku buat. Ni suma gara-gara pekena aiskrim goreng pasar malam kat opis, dah terus addicted.. dengan adik mok sekali addicted.

Tetiba Rajin pula die teman ayah aku pegi supermarket, then time-time tu juga dia sambar roti, sambar aiskrim sekotak.. (hamboi kau...)

Aku balik keje jer, dia dah sengih-sengih suh aku buat kan aiskrim goreng. Jadi sebagai kakak yang nak dicalonkan sebagai kakak mithali marvelous kebabomm oleh adik-adiknya, aku pun masuk ler dapur, buatkan 'desert' ini..

Inilah rupanya, bulat comey kan.. sukenye aku, klass ko nyah, letak atas pinggan coca -cola tuh... ngee~


Aku buat banyak-banyak kemudian letak dalam fridge a.k.a peti ais, then bila teringin jer, sambar goreng.. teringin jer, sambar goreng, teringin lagi, sambar dan goreng lagi.. hahahar- selamat ler ayah aku tak selalu ikutkan permintaan adik mok untuk beli aiskrim setiap kali gi kedai, kalau tidak mau jadik bulat-bulat suma orang kat rumah ni, disebabkan syik melantak aiskrim goreng.. 

Sangat rangup bila roti nya dipecahkan... rangupnye....


hokeyy.. sangat sedap, aiskrimnya yang sejuk, rotinya yang rangup...
emmm.....


Okey dah, cukup-cukuplah terliur yer...


P/S : Hari ni on the way ke ofis, nampak kete kenari lupa tutup tangki minyak ngah relaks gerak di highway.. dalam hati aku dok jerit-jerit " anyone, abang-abang motor, tolongler sound kan driver tu jap, geram aku tengok tangki minyak yang tak tutup tu!" 


Popular posts from this blog

Peplum untuk Bentuk badan Pear

Hantaran Tunang

Udang Masak Sos Tiram a.k.a Sos