Taken

'Taken" kat tv9 semalam. 

Citenya pasal sorang bapak ni yang dah cerai dan bekas CIA kot rasanya . Anak dia kena culik sindiket perdagangan manusia-yang lacur-lacur perempuan tu r. time melancong entah ke mana entah (lupa). Then, dia carilah anak dia ni, sampai jumpa.
** nak tahu lebey, pegi wiki sendiri
 



Basicly, ini cerita action, banyak lawan-lawan, kejar mengejar.. 
Ok, my opinion,
citer ni awal-awal cam gempak , menarik untuk ditonton, especially babak masa anak dia nak kena culik tu, anak dia cakap ngan dia melalui telefon, dan dia dapat dengar apa yang berlaku tyme anak dia kena culik tu, so, kita yang tonton pun rasa cam cuak, nervous sume ler..
ngan ayat tak bleh blah...

:" I don;t know who u are, I dont know what u want
but if u dont let my daughter go, i will find you,
I will kill u/"

Fuu...~~ siap warning kat penculik tu. 

then teruslah scene-scene action yang aku rasa tak perlu kot aku cerita, tapi adrenalin naik r, tengok sume tu kan...

Tapi masalahnya, perkembangan cerita dia cam tak besh jer..
buatkan aku rsa cam.. tertanya-tanya then terus jadik cam tak besh..


contoh stu scene dia selamatkan sorang dak perempuan ni sebab dak perempuan ni ada jaket anak dia ( dak perempuan ni pun mangsa sindiket itu), [pass dah selamat dia bawak balik, soal skit2 then pass tu takde pulak antar pmpuan tu g polis ke..)*aku pun tak tahu apa stori pass tu..

Sama gak masa dia serbu satu tempat simpan girl2 yang diculik ni,belasah sume bagaikan kan.. kemudian dia check satu-satu, dia jumpa banyak remaja perempuan, then dia jumpa kawan anak perempuan dia yang time tu tengah khayal, cam nazak2 kene bagi dadahkan. dia check, then dia biarkan aje dak tu..
buatkan aku bengang jer!  
boleh lak dia biar camtu, aku bengang sebab dalam karekter dia nie,
die cuma nak carik anak dia jer.. otak dia anak dia jer!..
yang lain die buat bodo jer..
at least btau ler polis location tu ke... 
ni bleh lak biar camtu...

Sama gak, 
time dia soal siasat orang jahat ,
dia dera dorang cam kijam yang amat lah
sampai adik aku  yang tingkatan 1 tu, kata watak hero lagi jahat dan kejam dari watak orang jahat!
pass tu dia gi main game, sebab tak suke tengok hero camtu..
Sekali lagi aku cakap =, dalam citer nih.. 
hero cuma nak carik anak dia jer.. otak dia anak dia jer!..
yang lain die buat bodo jer..



Aku rasakan orang yang buat cerita ni nak masukkan banyak scene-scene lawan-lawan, dia lupa masukkan elemen kemanusiaan dalam citer ni.. 
seriously shit!

Anyway, sebabkan banyak babak-babak action
dari mula-mula rasa besh,
at the end, aku rasa jadik tak besh n ngantuk 
Letijh kot nak tengok diorang fight2
tak terikut kot mata aku tengok gerakan-gerakan pantas mereka itu..

So waktu ending,
aku sangat bersyukur sebab dapat tutup tv dan tido...


Rating : 5/10





Popular Posts