Wednesday, July 5, 2017

baby step

Memang susah untuk kurangkan berat badan dan buang semua lemak yang dah terkumpul dua tahun lebih ni. Dari 46kg- 62 kg, banyak tu. Tu belum habit bermalas-malasan, habit makan melantak, habit tidur dari senaman dan macam-macam habit ternak lemak yang sukar diubah.

TAPI~

Semuanya perlu start, slow-slow.

Slow-slow take the baby step.

Slow slow motivate diri sendiri.

Ini my baby step to better body, better health


  • Makan nasi dikurangkan kalau boleh tak makan langsung! 
  • Minum air banyak, 3L sehari (cuba, dan cuba)
  • Senaman jalan kaki setiap minggu di taman (jalan lenggang-lenggang je, tak larat nak lari lagi)
  • Cari sahabat yang nak join kuruskan badan juga. Dah dapat dah, my bff , nak teman exercise setiap weekend. Thanks yana! Walaupun kau dah kurus dan fit, sanggup teman kawan debab kau ni. muahh you to the moon. 



No comments:

Post a Comment

My First Flat Lay - Adlina Store

Hai, ni first try buat flatlay.. memang amateur lagi sangat! hahah! Background tak de so pakai je karpet rumah yang ada huhuhu. B...