kuar shoppin ngan kakak

Last wekend, takde buat ape, jadi my sister ajakler kuar g tesco AMpang jer.. nak beli barng die sebab katenyer Watson lagi mahal.. (tapi rsanye cam sama je mahalnyer ) . Jadi pergi ler kami berdua ke Tesco Ampang... Nexx pakai simpler jer.. nak try make up ala-ala korean, tapi biler buat tak jadi sangat ler pulak.. macam tak pakai make up ade ler..

kan?? cam takde make up kan? selamat nexx comey hahaks... 


Then, kat Ampang teringat ler yang sok tomorrow my sister birthday.. DIa dah tersengih-sengih cam kera sumbang nak mintak hadiah ler tuuuuuu.... adehhh...

Tak tahu nak bagi ape, sebab kaloo nak bagi baju taste baju nexx ngan die bezaaaaaa yang amat... nak bagi handbag... ohh die hanya terima guess bag jer.. aaaaa... takde fulus.. then nak beli kasut.. kassut die pun mahal yang amat.. plus nexx tak kompom saiz kaki die.. pass tu nak beli perfume.. takut baunyer die tak suke sebab nexx seumur idup tak penah beli perfume.. wa... kompom bucuk nexx nih hehehe...

So masa nak bayar kat kaunter , nexx kate ' biarler nexx bayar innershine die sbg tanda hadiah hahahaks..- sebenarnyer harganyer 50.00 nexx pun ngah ade duet 50 camtu .. jimat n die pakai selalu heheks( huu kantoi kedekut taik idung masin) .. so dia agreeed...yeay!! Selamat Hari Jadi kakak, a.ka niveagal!! ^^

selamat hari jadi kakak- t taun depan nexx bagi  hadiah grand skit hehe


SO pass beli tuh ternampak ler kedai baju... kakak kate jum tengok ( sebenarnyer nexx yang terkinja-kinja nak p tengok) . Bile dah tengok sambar ler sehelai skirt ijau n cardigan putih.. lalalalala.... kakak pun beli selai baju untuk diri die hehe...

On the way balik, kakak kate jum singgah JJ Taman Maluri , die nak beli SK2.. maka berdezumm ler kami JJ Taman Maluri yang kat belakang umah kami tuh.. dekat kannnnnnnnnn~

ni dress up nexx ari tuh- suke gile baju ni.. rasanye dah berpuluh gmbar nexx pakai baju ni jer..

Saja jer tangkap gambar full nak tunjuk baju /dress up ari tuh.. kan nexx nak belajar bergaya tapi budget ,

Baju ni beli kat times square jer, rasa tak sampai RM30 hahaha... pass tu beg corolis tu beli pakai coupen SOGO free dapat ari tuh.. harga RM80 (tapi percuma ler sebab nexx pakai coupon hehe) - tudung nak bergaya ala tajima.. tak berapa jadi kot.. sebab warna itam. Selendang itam ni harganya 12 ringgit jer hahaks. Inner itam yang nexx beli time belajar kat penang RM 24 gitu ler.. n suar jeans yang selai je dalam wardrobe nexxx hahaha.. budget tak? :P

Pass dah beli SK2 kakak yang tahap mahal gantung diri tuh, kakak kata nak p sungei wang plaza  pulak nak beli supernatural dvd season 6 part 3( ni kompom cetak rompak :P)- Selamat ler die yang drive kan, so nexx stuju jer... so berdezum kami p lowyat.. selamat ler bkt bintang tak sesak.- Ramai orang balik kampung kot nak first day poser ngan family. :P

Kat sne , nak tunggu tokei amik cd tu lebih kurang setengah jam.. So untuk megisi masa yang terluang, nexx n kakak pegi ler satu kedai yang memang favourite we all sebab baju die sweet giler.. n harganya berpatutan- Nama kedai itu KIMONO

Pernah dengar tak?? cam kureng kan... branches die yang nexx tau kat sg wang plaza jer... kedai ni bukan jual kimono ek.. die jual baju yang sangat berstyle kan kimono tapi sangat trendy cam orang jepun n korea selalu pakai.. i really like it, coz murah n soooooooooo feminin... nexx takde pic nyer tapi nnti nexx post baju-baju yang nexx beli tuh yer..

boring menanti~ fesyen tudung ala tajima ade serupe tak hahaks

Kat sini nexx sambar 3 helai baju yang sangat sweet- and my sis sambar 1 jer.. die kan dah banyak baju hehehe...tapi satu nexx tak dapat pakai sebab tak muat, jadi nexx bagi sis sebab die muat huhuhu.. baju tuh comey sangat... tu ler.. ni yang buat nexx kene kurus lagi nih..

siap sambar rojak jap

my sis yang fokus mkn rojak


Jadi lepas shopping tuh singgah beli kfc .. sampai-sampai umah dah pukul 7.30- fuhhh.. selamat ler kakak tak ajak p ofis die pulak.. sebab due2 dah penat..

k cincao!!

Comments

Popular posts from this blog

Hantaran Tunang

Peplum untuk Bentuk badan Pear

Sayur Goreng Telur