Wednesday, February 15, 2012

Ikan Masin masak Lemak cili Api.

Salah satu favourite aku adalah masak lemak cili api. Suke sangat, telur, ayam, ikan, daging asalkan masak lemak cili api jer... meleleh air liur.. Berpinggan-pinggan ditambah. Mungkin disebabkan 5 tahun aku dok blaja kat Negeri Sembilan, dah cam satu trademark lak.. syik masak lauk ni jer.

Ada sekali tyme tuh, every wikend aku dOk masak lemak cili api nih... Lagi pedas lagi sedap ( adakah ini hint2 aku punye future husband orang nogori??hahha gedikss..)

ikan masin masak lemak cili api

So tempoh ari, masak ler ikan masin masak lemak cili api nih, tapi bahan-bahannya tak cukup, so tengokler resepi kat buku dara, resepi tuh simple sangat, bahan yang digunakan pun skit jer. .. sebab tuh ternampak cam kosong lak pulak.

Walaupun begitu, rasanya tetap sedap... hahar, kaloo dah lapar sume sedappp :P  Meh jemput makan... :P

No comments:

Post a Comment

My First Flat Lay - Adlina Store

Hai, ni first try buat flatlay.. memang amateur lagi sangat! hahah! Background tak de so pakai je karpet rumah yang ada huhuhu. B...