AYam goreng Tempe, begedil dan Sotong Masak Kunyit

Bertuahnya sapa yang kahwin ngan aku nih, pandai masak.. wakakakkakaka... (perasan..perasan). Nway, ari tuh terlebey rajin, so buat ler banyak skit lauk untuk makan tengah hari..  Yang simple and senang pejam mata pun bley buat adalah..

 
ayam goreng tempe goreng

ha... yang ni goreng-goreng jer, sonang... sambil goreng layan hindustan jap na.. Sebenarnya ayam gorengnya banyak, tapi sudah diratah oleh adik mok tanpa makan nasi. Hape ingat ayam kfc ke???

Yang tak berapa simple sebab memerlukan tukang tolong untuk lenyek kentang adalah...

Begedil Daging
Ini sangat berpuas hati, takyah nak alter2 rasa, ikut jer resepi, bulat2  jadik... memang sangat favurite adik mok ler begedil nih, and me too.. Tapi kejernyer leceh skit nak lenyek tuh.. pepehal pun sangat suke begedil. Kalo kat luar beli di kedai, isi kentnag jer banyak, daging takde.. harge 80sen kecik jer.. ceit.. buat di rumah, bley buat sebanyak mana yang mau.. 2x aku buat begedil nih, suke snagat.. Makan gitu jer pun sedappp..


THen, resepi yang baru nak try, seumur hidup tak pernah try sebab takde sape yang mintak and berminat. Iaitu sotong masak kunyit. Sotong adalah makanan laut yang jarang jarang di makan di rumah, bukan ape.. takde sapenye favourite.

sotong masak kunyit
Ni tak sure beginikah rupanya??? Mengapa begitu banyak bawang besar??  hahaahaha...  Wutever, asalkan bley makan hehe...

~~ Errk.. Alhamdulilah ~

Comments

Popular posts from this blog

Peplum untuk Bentuk badan Pear

Hantaran Tunang

Udang Masak Sos Tiram a.k.a Sos