Perfume Solat

Alhamdulilah, hari ini tiba-tiba dapat hadiah dari kawan. Bukan hari jadi ke, hari raya ke, hari apa-apa, dia cuma nak bagi.. WOW, tak sangka aku, baik betul hati dia, padanler murah betul rezeki dia tahun ni hehehe.. Betullah orang kata orang yang berbudi ni sentiasa murah rezki. (^_^)V.

Anyway, hadiahnya adalah set perfume solat. 

perfume Solat

Satu set ada 6 roll on perfume dengan bau berbeza inspirasi dari perfume berjenama seperti Gucci, DKNY dll. Saiz 4ml satu botol kecil ni) sangat sesuai untuk diletak dalam purse ke, bawa ke hulur hilir .. Halal, tiada alkohol dan boleh dibawa sembahyang tanpa ragu-ragu. Harga RM 50, nak tau maklumat lanjut ke, stokis die ke.. pergi jer website nya www.perfumesolat.com




ok First impression sangat suke, kotak cantik, perfume mini. Aku sukakan bau W1,W3, W6. Tapi W4 dan W5 aku tak suka langsung, rasanya takkan dipakai sebab bau die cam kuat menyucuk hidung sakit, tak sedap.. bueekkk...aku tengok websitenya ada belas-belas perfume lain, kira banyak pilihanlah. Bila buka, memang bau dia semerbak, aku pegang & buka tutup botol jer belum sapu kat badan lagi, tangan aku dah cukup wangi.. Kira kuat jugalah baunya.

Tapi bila pakai di badan, emm.. bau die takde ler kuat cam bau perfume mahal kat luar tu yer..contohnye aku pernah pakai perfume ralph lauren botol kecil camnie , calit kat tangan sikit dan tiap kali angin tiup memang member sebelah aku mesti kata, wanginye kau..or kalau masuk dalam kete, semerbak ler keter tu bau.. gituler.. tapi perfume solat ini tidak yer.. baunye kat tangan jer kuat, kira sendiri bau ler.. orang lain takkan perasan korang pakai perfume huhuhu... and lagi satu, bau dia tak tahan lama so, kene lah calit banyak banyak kali. Sebab itulah bentuknya kecil jer untuk di bawa ke mana-man ^^V


Comel jer senang nak muat dalam purse


jenis roll on. 

Dalam kotak ni ada tulis tak boleh dilangkah sebabnya sudah dibaca surah camtu ler.. so aku letak atas almari.  Nanti pakai bila perfume aku yang aku tengah guna sekarang habis. Jimat duit tak perlu beli perfume untuk beberapa bulan akan datang ^^V.

Tapi yang aku amat aku tidak berkenan adalah duta dia Ashraf Muslim tu.. Haishh.. tak minat Ashraf Muslim ni sebab kes dia kahwin dua tu, so tak berkenan nak cuba membeli perfume solat ni. Ya, aku merupakan segelintir manusia di Malaysia ni yang kalau tak suke artis tu, memang aku buuhh tak layan apa-apa berkaitan artis tu dan aku juga tak suka laki kahwin dua tiga empat yer!



Popular posts from this blog

Peplum untuk Bentuk badan Pear

Hantaran Tunang

Udang Masak Sos Tiram a.k.a Sos