What's cooking on 29th June 2014?

Haha.. lama gila aku tak masak. Last time aku masak adalah ketika bulan Feb 2014.. kira dah 4 bulan aku tak masuk dapur.. OMG! hehehe.. ni sume gara-gara kemalasan tahap dewa dah bertapa kat aku. Tuptup dah masuk bulan puasa dah.. Hi, sume.. selamat berpuasa. Hari ni first day puasa, anda sudah pi terawih lum? ^^ *

Hari ni juadah berbuka puasa sangat simple, tiada air manis pun. Sebabnya, hujan turun dengan lebat (alhamdulilah hujan di waktu el nino ni..) jadi takde sesiapa ke baazar ramadhan hari ini. Tapi takpe, dapur kan ada.. hehe..

Ini namanya telur masak ujang- masakan negeri sembilan
mula-mula masa aku tengah masak ikut resepi dalam buku tu, aku ingatkan ini telur masak lemak cili api, tapi bile takde santan  dalam menu tu, aku check balik and baru tau rupanya ini bukan masak lemak cili api ler...
(=_=") hoho

karipap roti
senang giler resepinya.. cuma perlu roti jer, tak payah pening-pening nak buat kulit karipap tu..
sesuai ler untuk orang cam aku yang baru nak belajar masak ni..
inti aku buat inti sardin.. sedapppp...

Menu kami yang sederhana...
ada ayam bakar tapi aku tak ambil gambar sebab tak sedap.. sebab
perencahnya D'man belikan untuk aku, rakan sekerjanya jual, dia pun belilah memberi sokongan
. tapi seriously..
better lagi perencah yang aku buat sendiri..
so disappointing.

Hari ini masa buat karipap banyak masalah aku hadapi, karipap aku dok terbukak jer time goreng.. dalam banyak-banyak sikit sahaja yang jadik.. stress juga aku.. camne ler nak jadi bini orang in a few more months ni... haishhh..

sedeh jer tengok karipap terbukak gini..
tapi kami ngapp juga sebab rasa die sedap
but segan ler t nak tnjuk kat mak mertua kahkahkah...
ok .. kene praktis lebey camnie..
chiow. 





Popular Posts