Mydeal menipu??

Ok, seriously aku baru tahu.. sekarang tengah kecoh yang Mydeal menipu customer.Aku dapat tahupun dari fb "senarai penipu online(scammer)'" ramai yang mengadu website Mydeal tipu.






Kemudian masih xpercaya dan rasa cam maybe ni isu basi, aku pergi check sendiri fb mydeal, dan memang berdereeeeeeeeeeeeettt komen tidak puas hati pembeli  sebab barang tipulah, barang tak sampai-sampai. dan ini komen latest hokey... 






Ni sedeh.. order bulan april, resolve only bulan 7... huhuhuhu


lagi dan lagi...


Angry dan angry mob huhuhu


 Ada juga kes barang fake.. tapi aku dah tak larat nak copy paste lagi.. boleh check kat fb mydeal : Mydeal Fb  dan baca komen-komen di wall diorang.. Sangat banyak okey.. (harap-harap tak dibuang oleh mydeal lagi ler bt masa ni)

Pengalaman aku, aku pernah beli dua barang dari mydeal ni... digital blood pressure monitor beli March 2014 dan voucher Bluecoral KL tower beli Sept 2013 (bluecoral). Keduanya aku terima tanpa masalah . Barang sampai ontime dan ok.  Hmmm....mungkin sebab barang aku murah : blood pressure monitor = RM 55 dan voucher= RM 15 jadi takde probs. Yang mahal-mahal ler agaknya berbulu bile order tapi tak sampai-sampai. 

Tapi memang aku bersyukur aku tidak pernah mengalami masalah camni sepanjang dua kali beli di sini. syukur sangat-sangat, mungkin ada kat luar tu cam aku juga, jadi bile keluuar isu ni, cam terkezuuttt... 

Namun...  camne pun, aku terus unsubcribe email Mydeal, elak dari beli kat sini.. takut-takut in thefuture, aku juga akan mengalami kes barang tak sampai, barang fake camni kan. ... huhuhu.. mintak jauh.. 

P/s : Tapi dulu zalora pun ada kes camni kan? lepas dari kes kecoh tu.. terus zalora memperbaiki kelemahannya dan skrang rasanya dah takde kes camni lagi. Harap-harap, mydeal pun dapat improve lepas ini.. camne pun, for awhile, i think i stop shopping here first until this issue be settled.

my twocents.
chiow.. 


Popular posts from this blog

Hantaran Tunang

Peplum untuk Bentuk badan Pear

Sayur Goreng Telur