Aja Fighting Nexx_novel!!

OommA!! nexx blogwalking sebab ari ni kan ari jumaat, so sedang bermalasan-malasan ler yer.. so agenda ari nih, nexx jejalan tengok citer pasal SUJU kat Youtube, kat Google.. sume ler.. ( yer.. nexx adalah gile minat SUJU@ SuperjUnior hahaks-sampaikan kakak nexx kate umur dah 25, perangai cam budak-budak). Yerlahkan... orang baya nexx mane ada yang tergila-gilakan kPop .. yang boleh histeriaA!! Aaaaaaaaaaa..... Kpop!! Suju!!! aaaaaaaaaaAAA...........



so terjah ler blog peminat fanatik SUJU yang lain.. Blog novel k.. blog fans yang buat story fiction tentang SUJU, nexx baru baca paragraph pertama nexx dah boleh bayangkan... interesting!! tak pernah nexx baca novel- online yang begitu buatkan nexx leka k, different...

i means.. diorang sume takde background penulisan, takde pun buat buku-buku apa, tapi dengan ayat yang simple dan imaginasi, cerita tu cam hidup k...nexx rasa rendah diri giler ler...


Sebab cara diorang tulis memang simple. Ayat pendek-pendek jer tapi bila baca mesti nak baca sampai abis.. huhu.. nexx terus terang nexx pun tak dapat nak tulis gitu.. nexx pun tak dapat nak buatkan pembaca nak baca cerita nexx.. sbab bila nexx tulis ceritakan.. nexx makan masa yang lama untuk edit ler.. baca balik... rewrite balik.. semua ayat nak betulkan.. dan akhirnya cerita tu jadi bosan.. (nexx ngaku k.. cerita nexx makin lama makin bosan, takde menarik, takde idea...)

Nexx terlalu lebihkan details dan ayat berbunga-bunga.. buatkan cerita nexx kurang menyerlah.. huhuh... (dulu tak gini pun..)..

Tapi bila baca blOg kPop fiction nih,, nexx rasa cam terantuk skit! Cam pk nape aku takleh tulis simple camnie? Tulis apa yang ada dalam kepala otak, tak payah nak draft2... nak edit? Nape? Nape? Tulis cerita bukannya susah... ia cuma gabungan ayat , yang membawa kepada sebuah cerita...

Nexx nak tulis simple camtu!! Ya.. simple cam diorang.. Diorang pun amateur, diorang pun takde background sastera etc sume... diorang pun takde koleksi novel grand-grand.. Diorang sume tulis apa yang terbayang di fikiran, di minda,.. idea mereka fressh...

Mereka tulis for Fun.!!!!



nexx pun kene fun juga tulis cerita lepas nih.. ya... i'm writng for FUn.. something that i almost forget..
-FUN  (^_^)


So nexx akan berusaha untuk post cerita yang fun, refresh and light.... gambate!! Caiyok!! Aja! Fighting!!
Wish me succes k.. ^^ Fighting!!

Popular posts from this blog

Peplum untuk Bentuk badan Pear

Hantaran Tunang

Udang Masak Sos Tiram a.k.a Sos