Kekadang buat scramble egg n roti bakar jer, sarapan kunon-kunon ala-ala orang putih ler sangat. Kekadang milo cicah biskut atau roti sahaja- Ini untuk budget bile hujung-hujung bulan.
Namun, jika rajin skitla.. tak banyak.. Buat lah cucur. Tempoh hari nexx buat cucur ikan bilis..
One word- NYummy-nyummy hehehehe...
Cucur Ikan Bilis |
Bahan-bahannya
- Semangkuk Nasi lebih (tumbuk)
- Semangkuk Ikan Bilis(tumbuk)
- 2 Bawang putih dan 3 bawang merah (tumbuk)
- 2 Cawan Tepung Gandum
- Air secukupnya
- Garam secukup rasa
- Carrot potong dadu/ Cili hiris halus ( optional)
Cara-caranya
Gaul semua yang ditumbuk. Adun dengan tepung gandum, air dan garam secukup rasa. Masukkan bahan tambahan optional. Kemudian goreng. Siap
Hohohoho.. tersangat ler simple.. tapi penggunaan nasi memang akan buatkan cucur itu isinya lembut dan bila dibiarkan lama pun, masih lembut. Try lah!