Warna-Warni di Mata Wanita

Sukar memilih tudung untuk di match-matching kan dengan baju? Ceh... macam iklan pula!

Ok, masalah di atas tu, adalah masalah nexx. Tempoh hari dapat baju baru yang warnanya hijau. So, excited nak beli tudung yang sesuai dengan baju tu, cepat-cepat pergi shopping. Ajak ler member temankan..

Sessi dialog bersama teman:

" Baju kau  kaler apa?"
" Hijau.."
" Hijau camne? Hijau pisang muda ke? Hijau biru laut ke? Hijau turqoise ke? Hijau gelap?"
 " err.... (-__-")"

Alih-alih bila dah beli, tengok-tengok, rupanya warnanya tidak sama sekali. Bila dipadankan, tudung tu lebih hijau macam hijau gelap skit berbanding baju itu yang rupanya hijau yang nak kebiru-biru skit.

Pening? Nexx lagi pening.

Hijau. Hijaulah kan! Ada pula yang nak ke biru-biruan ler, ke rumput-rumputan ler.. ke hijau pisang muda ler..Uii.. pening-pening..

So balik rumah, google. Tengok setiap kaler sampai besau mata. Bagi ingat skit kat kepala hotak so takde ler jadi cam kes pembaziran bila tudung tu dibuat simpan pekasam sahaja. Tak pasal-pasal kena beli baju baru lagi.. - **alasan untuk shopping lagik ** hikhik..

Ini antara colour-colour baju yang berada di pasaran yang nexx skrang dapat bezakan. Cayalah Nexx! :P

 1.


2.


3.

4.






















Ok, pass ni xmau pening-pening lagi.....



Popular posts from this blog

Peplum untuk Bentuk badan Pear

Hantaran Tunang

Udang Masak Sos Tiram a.k.a Sos