Monday, July 16, 2012

Limau purut untuk ketiak masam

Tau tak selain dari untuk mencantikkan rambut, limau purut juga bley di jadikan penghilang bau badan. Cara ini memang terbukti berkesan sebab my bro dah try...

bau badan ewww....


Biasaler budak lelaki yang sedang membesar yang feeling2 nak masuk alam rumaja ni memang ler bau badan sememangnya berbauuuuuuuuuu... terutama bila diorang melakukan kegiatan aktif seperti maen bola etc kan.. dah ler peluh, ketiak masam, satu rumah berbau.. ( hehe, jangan marah pada yang terkena):P

So, disebabkan tak dapat tahan lagi dah kebauan yang 'semerbak' ni, my dad suruh my bro pegi sapu ketiak dia dengan limau purut stiap kali mandi. Menakjubkan, lepas tu memang tak de bau lagi lah.. seminggu buat, tahan 6-8 bulan. After dah buat camnie, memang ler tak yah risau bau badan or bau ketiak lagi. Terbukti der.

Kan? Kan? petua tradisional ni memang ler berkesan...

Limau kasturi memang banyak khasiatnye... ~

 Oh lupa nak beritahu cara penyediaanya. Limau purut tu korang belah dua, kemudian gosok jer kat ketiak selama bley. Buat ler seminggu 2-3 kali. Kompom lepas tu, takyah dah nak pakai deodoran ke hape ke.. takde dah bau badan.. percaya lah ^ -  ^,  Terjamin berkesan, halal, mudah dan murah hehehe~

My First Flat Lay - Adlina Store

Hai, ni first try buat flatlay.. memang amateur lagi sangat! hahah! Background tak de so pakai je karpet rumah yang ada huhuhu. B...