Sunday, January 5, 2014

Membeli di More Deal Puas Hati - Shake N Take Mini Blender

Tau website membeli belah ni, namanya More Deal. tau? website die ni... www.moredeal.my . Die ni ala-ala groupon, livingsocial sume.. selalu ada barang diskaun kat sini. Aku sebelum ni pernah beli di livingsocial dan groupon barang-barang seperti voucher/baju tak pernah lagi beli barang elektrik secara online. 

Memandangkan misi diet aku perlu dicapai di bulan March 2014, aku pun membeli satu barang elektronik di panggil Shake N take mini Blender- Blender untuk buat smoothie ( ni gara-gara tengok cik epal diet makan smoothie, aku pun nak cube hehehe). Harga waktu tu RM52 free postage+3 months warranty. Aku survey di Lazada, mahal dari yang ini and kene bayar postage lagi . Jadi setelah membuat keputusan lebih sebulan kot, aku cuba nak beli barang ini. 

Shake N Take Mini Blender 



Cara pembayarannya sangat senang boleh bayar pakai bank atau kad kredit. Aku suka.. hehehe.. so lepas buat pembayaran, hari isnin, jumaat minggu tu juga dapat.  Cepat kan? 3 hari bekerja jer.. wa... suke-suke..100% lagi marks.

Tapi bile aku pakai hari sabtu, rosak... jeng-jeng..waktu tu rasa cam eee... aku dah agak dah beli barang elektrik ni risky... haha, aku email Moredeal hari sabtu tu juga. Hari isnin mereka balas dan bagi cara-cara untuk pakai alat tu... suke, email dari diorang sanngat membantu, ayat pun baik jer, response cepat. Aku ingatkan lambat.. suke, aku bagi 100% utk layanan mereka. 

Lepas tu bile still rosak aku cakap ler rosak and nak pulangkan. Diorang balas email esoknya terus bagi alamat untuk return barang balik. Suke, 100% response diornag sangat cepat. Aku pos pakai pos opis aku, hehehe... so opis yang bayar huahahuaha... ala, setakat 8 riggit jer, hehehe.. lepas tu dalam 2 hari, aku dapat balik barang yang baru, dan terus boleh pakai. SUKE gile, bagus r diorang ni. suke aku! Memang aku akan beli lagi kat Milk Deal ni.. sangat puas hati ^^V

Ok, so hari ini mula start menu diet aku T.T, untuk makan petang aku buat smoothies ni
timun+ carrot+epal hijau + tomato+ais batu+ sedikit gula,
jangan lupe letak sedikit air untuk memudahkan mengisar

Hehe, aku main hentam jer, sebab ini yang ada dalam peti ais banyak lak tu.. hohohoho...

masuk dalam blender- blender ni maksimum 16 oz.


Ni rupanya selepas blend. Shake n take ni super! sekejap jer blend, ngan ais-ais itu laju jer die blend
superb!

Cabut dari mesinnya dan boleh terus minum... 


Yang bestnye shake n take ni.. lepas blend tu cabut botol die dan terus boleh minum. Seronok sebab boleh buat waktu pagi dan bawa ke ofis. ^^ V .. superb!  rasa smoothie aku ni? boleh ditelan tapi sebab aku baru start , so memang tak abis satu hari minum.. aku simpan peti ais, esok boleh bawa pergi keje hehehe... 





Corak untuk si badan pear

Hi, lama dah tak update pasal ootd untuk si badan pear. Yerlahkan, lepas dah ada anak sorang ni, badan dah tak berapa pear dah, jadi straig...