Piya demam, insurans dan rumah sewa baru

Muke budak demam. baru balik dari klinik. #5bulan

Hari ini Intan payung kesayangan beta.. piya demam.. huhu.. susah rupanya kalau anak demam ini.. kite sebagai ibu akan rasa tak senang je.. nak makan nak minum semua takde selera. Berdoa dalam hati agar demamnye kebah. Dah le skrang ni musim denggi.. risau le juga.. pagi2 keluar ngan hubby  aka d'man bawa piya ke kkia. Aku dengan tak mandinye... tak kisah langsung. Ni kira first time aku keluar mana mana tak mandi.  Dok kalut dalam kepala otak nak bawa piya cepat-cepat p jumpe doktor. Begitulah panahannya bile dah jadi ibu ini. Imej ke laut..diri sendiri letak paling bawah.


Sampai kkia cam biasalah, lambat.. tapi pas dapat ubat senang hati. Balik terus bagi piya ubat.. die pun tidoq dengan gumbira. Harap harap kebah la demamnye.. sebab kalau berlanjutan sampai 3 hari, kene p ambik darah pula, takut infection ke hapa ke...



Ni petang tu, lepas dah makan ubat dan tidoq, demam dah kurang,  diepun seronok main mainan die..
Alhamdulilah


# Cerita kelakar

Masa kat klinik tu, piya punya ler meragam, nangis-nangis cam nak btau die demam, suara die jer dalam kkia.. Semua orang dok concern kat die.. Pastu, time giliran jumpe doktor.. jeng jeng, boleh lak dia gelak-gelak ngan doktor tu.. cam tak demam tau.. Doktor kate die aktif lagi, so xbahaya sangat. Pastu, keluar jer dari bilik doktor, start balik nangis-nangis die..suaranya kembali berkumandang.. wahhh...  Alahai, anak ibu ini. Drama tul..  #cayangketatketat

#

Okey, petangnye agent takaful call jual insurans. Entah camne aku p amik la, sebab die coverage ragut n rompakan..tu yang menarik. Jadi walaupun aku dah ada insurans aku amik gak... xsabaq nak dapat polisi hardcopy so aku bleh introduce to hubby and piya. Yang penting skali piya la.. aku memang nak buat insurans untuk piya, tapi xtau nak pakai yang mana lagi.. hmmm...


Lepas tu nak habaq kami dah dapat rumah baru untuk pindah. Dekat dengan mama piya. Besaq la dari rumah la ni.. ada swimming pool hahaks. Yalah tu.. aku belum p tengok lagi, tapi tuan rumah habaq ada. Blup blup.. condition rumah nampak okey. T ak dah pindah aku share na...


Popular posts from this blog

Peplum untuk Bentuk badan Pear

Hantaran Tunang

Udang Masak Sos Tiram a.k.a Sos