Wednesday, January 11, 2017

BAHAGI KALORI DENGAN SEIMBANG UNTUK BREAKFAST, LUNCH, DINNER

3rd day diet streak.

Semalam sakit kepala, pening dan mual. Rasa dunia berpinar-pinar, nak jalan pun takboleh.  Aku fikir positif yang badan terkezut sangat sebab dah dua hari makan kurang dari 1200kcal. Alhamdulilah, hari ni takde dah pening kepala.. rasa lega sangat. 

Walaupun begitu, semalam aku telah cheat makan time larut malam sebab tak tahan sangat pening kepala tu. Ingatkan over kalori, tapi bile key in dalam myfitnesspal, yes, masih below 1200kcal. 

Camnepun, aku tak buat jumping jack malam tadi. Harap hari ini dapat buat exercise walaupun rasanya cam hari ni AKAN terlebih makan kalori. Ni semua gara-gara tidak pandai membahagikan kalori intake untuk portion breakfast, lunch dan dinner. 

Sebab apa salah budget kalori?? 

Pagi tadi ada meeting. Dan seperti biasa, kalau meeting memang ada makan-makan. So, terlebih pulak kalori intake untuk lunch time. Terpaksalah korban kan kalori intake untuk makan malam ni.. Aduhai... Balance kalori untuk malam ni sikit sangat, harap-harap dapatlah aku menahan nafsu dari makan nasi malam ni. (T.T)

Image result for nasi

My First Flat Lay - Adlina Store

Hai, ni first try buat flatlay.. memang amateur lagi sangat! hahah! Background tak de so pakai je karpet rumah yang ada huhuhu. B...